كیوی
كیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین ث آن ازپرتقال نیز بیشتر است. دانه های سیاه آن حاوی ویتامین D است. كیوی همچنین دارای ویتامین A، ای ویتامین های ب1، ب2، ب3 فولیك اسید و سایر ویتامین های گروه باست. كیوی از میوه های بسیار كم كالری است. در 100گرم كیوی 61 كالری وجود دارد واز جهت میزان كالری همردیف زردآلو و نارنگی است. در 100 گرم كیوی 331 میلی گرم پتاسیم، 26 میلی گرم كلسیم و40 میلی گرمفسفر وجود دارد. مقدار پتاسیم آن از موز كمتر است، اما در مقابل از میزان منیزیمبسیار بالایی برخوردار است همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. كیویمنبع خوبی برای پتاسیم و كلسیم است. خوردن كیوی به همراه غذاهای گوشتی برای هضم آسان تر غذا توصیه می شود.
كیوی دارای اگزالات است. این تركیب می تواند موجب سنگ كلیه شود. به این علت اینمیوه برای افرادی كه مستعد سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا هستند باید با احتیاط مصرفشود. اگزالات موجود در كیوی مانع جذب كلسیم می شود. به این علت بهتر است 2 تا 3 ساعتقبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نكنید تا مانع جذب كلسیم نشودآناناس از این میوه خوشمزه برای درمان اختلالات روده و یبوست استفاده کردهاند. این میوه استوایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، استخوانها و سلامت قلبی عروقی میشود. یک فنجان آناناس تازه حاوی 25 میلی گرم ویتامین C و 75 کالری است. آب آناناس نیز ویتامین C خود را حفظ حفظ میکند. انار
انار سرشار از آنتی اکسیدان بوده (حدودا به اندازه چای سبز) و دارای مقادیر زیادی ویتامین C و پتاسیم است.مصرف روزانه آب انار به کاهش فشارخون میتواند کمک کند. مصرف انار و یا آب انار میتواند، جریان خون به قلب را در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ایسکمیک که در آن خون بخوبی به ماهیچههای قلبی نمیرسد، بهبود بخشد و آنتی اکسیدان های درون انار یا آب آن ممکن است بتواند از ایجاد لخته در خون جلوگیری کند.انار یکی از معدود میوههایی است که آب میوه آن به اندازه خود آن خاصیت دارد. پرتغال پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامینهای B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد. آب پرتقال با مزه شیرین متمایل به ترش، سرشار از انواع ویتامین ها است، مخصوصاً از نظر مقدار ویتامینC بسیار غنی است؛آب پرتقال به علت دارابودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب می شود که می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده کرد.
سیب با استفاده از سیب میتوان ناراحتی های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد. لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B۲)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است.سیب مقوی مغز است.به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند و اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندان ها و لثه ها را تمیز میکنند.
توت فرنگی توت فرنگی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین است.توت فرنگی سرشار از پتاسیم، منگنز و مواد معدنی دیگری است که به رشد استخوان و سالم نگه داشتن آن کمک می کند، همچنین حاوی فولیک اسید، الاجیک اسید، ویتامین ب۵ و ویتامین ب۶ است که نمی گذارند موها نازک شوند و بریزند. موز موز سرشار از فیبر خوراکی است. خوردن روزانه یک عدد موز میتواند 10 درصد از فیبر مورد نیاز بدن را تامین کند. علاوه بر این ویتامین B6 موجود در موز از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری می کند. ویتامین B6 موجود در این میوه به داشتن خواب آرام و منیزیم نیز به آرامش عضلات کمک میکند.موز اگرچه سرشار از کلسیم نیست اما با این حال به دلیل املاحی که در مجموع دارد برای استحکام استخوانها مفید است.اگرچه موز سرشار از موادمغذی است و فواید بسیاری برای بدن دارد اما مانند هر خوردنی دیگر میانهروی در مصرف آن ضروری است
توجه کنید که ميوهها را بين وعدههایغذايی مصرف کنید چرا که جذب ويتامين C ميوهها بعد از صرف غذا به علتانباشتگی در معده به درستی انجام نمی شود.همچنین ويتامينC حساس است و آنزيمهايي وجود دارد کهآن را از بين ميبرد. تماس با هوا و فلز موجب اکسيد شدن ويتامين C شده و آن را از بين می برد. همچنین به یاد داشته باشید که باید در مصرف هر چیزی تعادل را رعایت کنید و پرخوری نداشته باشید.