برگزیده ها
شورای رقابت را قبول ندارم/خودروسازان چطور کسب سود می‌کنند؟

مازندمجلس: دبیر انجمن خودروسازان در اظهاراتی عجیب با بیان اینکه اصل شورای رقابت را قبول ندارد؛ معتقد است شرکتهای خودروساز با سنجش قیمت و کشش بازار، سعی در افزایش قیمت و کسب سود می‌کنند.

مازندمجلس:به گزارش خبرگزاری مهر از صدا و سیما، احمد نعمت بخش در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: من اصل شورای رقابت را قبول ندارم. در سال ۸۰ ما هفت تولیدکننده داشتیم؛ اما اکنون به ۱۷ تولیدکننده افزایش پیدا کرده اند؛ ضمن اینکه تعداد مدل خودرو در سال ۸۰ نیز ۲۸ نوع بوده و اکنون، شرکت های خودروساز با سنجش قیمت و کشش بازار، سعی در افزایش قیمت و کسب سود می کنند.

دبیر انجمن خودروسازان افزود: افزایش قیمت بیش از ۱ یا ۲ درصد قیمت خودرو را با توجه به افزایش هزینه ها و منابع و مواد اولیه، با افزایش تولید سرشکن می کنیم. این در حالی است که زمانی که شورای رقابت تشکیل شد، قرار بود که هر سه ماه یکبار افزایش قیمت اعلام شود که به مرور، به شش ماه تغییر کرد و بیشتر شد.

نعمت بخش، گرانی خودرو در سال گذشته را ناشی از افزایش ورق های مختلف فولاد و کلیه مواد اولیه ماشین سازی دانست و تصریح کرد: در سال گذشته با ۱میلیون و ۶۵۰ هزار خودرو، تولید داشتیم؛ اما امروزه با کم شدن تولید، هیچ نیروی کاری هم اخراج نکرده ایم.

وی با اشاره به تعرفه دو برابری واردات خودرو در برخی از کشورها و حمایت از تعرفه ۴۰ درصد داخلی گفت: این تعرفه ۴۰ درصد به خاطر اختلاف نرخ بهره و فضای کسب و کار است. بر این اساس، بالا بودن تولید دو خودروساز اصلی سایپا و ایران خودرو باعث شده این دو شرکت تعیین کننده قیمت باشند.

دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: در عراق کسی با فشار اسلحه از ما خودروی ۵ هزار و ۵۰۰ (حدود ۲۰ میلیون تومان) دلار خریداری نمی کند؛ این در حالی است که صادرات برای تولیدکننده سودآور است و صادرات خودرو برای تولیدکننده، هزینه کمتری دارد تا اینکه ۲ تا ۳ درصد هزینه شماره گذاری و بیمه پرداخت کند. در بازار گذشته سوریه نیز، ما با شرکت های چینی رقابت می کردیم.

نعمت بخش اعلام کرد: به زودی پژو ۲۰۰۸ به بازار می آید؛ اما قدرت صادرات دارد؛ در این میان ۸۶ درصد یک خودرو  قطعه است. ساختار قطعه سازان داخلی باید اصلاح شود و شرکت های داخلی تولید قطعات با کیفیت نمی کند.

خودروی خوب و استاندارد حق مردم است

فریدون احمدی، نایب رئیس کمیسیون صنعت در مجلس در ارتباط تلفنی گفت: اگر شرایط رقابتی باشد، نیازی به قیمت گذاری نداریم؛ اما بازار خودرو، رقابتی نیست.

وی افزود: بازار خودرو فعلا انحصاری بوده و آشفته است؛ به نحوی که روشی که شورای رقابت برای قیمت گذاری انتخاب کرده است، درست نیست.

نایب رئیس کمیسیون صنعت در مجلس در ادامه افزود: با توجه به اینکه بازار خودرو رقابتی نیست، بازار سرمایه برای قیمتگذاری، حیات خلوتی برای بازار خودرو شده است.

احمدی گفت: نجات تولید ما در صادرات است. اگر برای ۸۰ میلیون خودرو تولید کنیم، همین وضعیت است؛ اما اگر برای بالای یک میلیارد خودرو تولید شود، فضا صادرات محور می شود و بازار خودرو و بازار تولید رونق می گیرد. امسال نیز رهبر انقلاب اعلام کردند حمایت از تولید باشد؛ اما اگر حمایت از تولید مد نظر نباشد تولید از بین خواهد رفت.

نایب رییس کمیسیون صنعت در مجلس گفت: صادرات به سوریه و عراق جز آمار صادرات ما نیست؛ اگر در بازارهای دیگر مثل ترکیه و امارات و دیگر کشورها توانستیم خودرو صادر کنیم درست است. وقتی خودروسازان توسط دولت اداره می شود، مشکلات بیشتر است. محدودیت های خودروسازان را مردم ایجاد نکرده اند؛ مردم حق شان این است که خودروی خوب و استاندارد البته داخلی سوار شوند.

او افزود: به نظر می آید حتی در قیمت گذاری نیز تعرفه تعریف می شود؛ اما بهتر است فروش بر اساس قیمت تمام شده باشد. خودروساز اگر می خواهد سود کند، سود او در بهره وری است؛ خودروساز ما برای واردات از ارز آزاد استفاده نمی کند؛ بلکه هنوز دولت ارز مبادله ای می دهد، در تعرفه ها نیز از خودروساز حمایت می شود.

وی افزود: وزیر صنعت ابراز داشته که همه خودروسازان داخلی برای واردات خودر از ارز مبادله ای استفاده می کنند بنابراین می بینیم که هنوز برای واردات از ارز مبادله ای استفاده می شود.

احمدی گفت: بخش عمده سرمایه ما در خودروسازی همان قطعه سازان هستند. هربار هم که نتوانستیم تصمیم درست بگیریم، فشاری بوده که به قطعه ساز وارد شده است، این واقعیتی است که سالها دیده شده است؛ اما در تمام فرایند تولید قطعه، نماینده قطعه ساز حضور ندارد و مکانیزم کنترلی نداریم.

خودرو تولید بازار افزایش صادرات خودروسازان تعرفه افزود داخلی خودروساز رقابت تولیدکننده حمایت شورای واردات گذاری رقابتی کمیسیون استفاده خودروی مبادله احمدی گذشته اعلام اینکه انجمن هزینه اکنون سرمایه ندارم داشتیم؛ استاندارد سوریه ادامه نکرده بیشتر میلیون کشورها اولیه سازان