برگزیده ها
موعد تشکیل کابینه دوازدهم؛ زمانی برای جولان تندروها

مازندمجلس: سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - چهره‌های منتسب به هر دو طیف سیاسی کشور روزها است که مشغول اظهارنظر درباره چگونگی چینش کابینه‌اند و در این میان به نظر تندروهای هر دو طیف سیاسی کشور به نحوی سهمشان را از کابینه دوازدهم می‌خواهند.

مازندمجلس:به گزارش خبرآنلاین، تنها یک ماه دیگر به تشکیل دولت دوازدهم زمان باقی است؛ دولتی که با پشتوانه 24 میلیون رای روی کار آمده و حالا باید رییسشکابینه ای جدید تشکیل دهد. حسن روحانی در حالی باید برای بار دوم وزرایش را بهمجلس معرفی کند که در فاصله دو ماه گذشته بیشترین حدس و گمان ها درباره نوع چینش کابینهاو در اخبار منتشر شده است. چهره های منتسب به هر دو طیف سیاسی کشور روزها است کهمشغول اظهارنظر درباره چگونگی چینش کابینه‌اند.

اما آن چیزی که بیشتر از همیشه در این روزها به چشم می آید زیر فشار گذاشتن رئیس جمهور بعضا برای قرار دادن گزینه های مورد تمایل هر دو جناح سیاسی کشور در کابینه است. هرچقدرعقلای سیاسی کشور قبل و بعد از انتخابات دم از کابینه ای کارامد برای دولت دومروحانی می زنند، اما تندروهای هر دو دو جناح سیاسی در این میان می خواهندبیشتر از هر زمان دیگری برای رییس جمهور منتحب تعیین تکلیف کنند.

میزان؛ رای 16 میلیونی است!

اصولگراها که در انتخابات اخیر توانستند رایی 16میلیونی را به خود اختصاص دهند حالا تمام تکیه شان بر این میزان رای است. در حالیطیف میانه روی اصولگرا با توصیه های عملی به حسن روحانی، دولتی را موفق‎تر می‎دانند که از دوجناح مدیران متخصص را انتخاب کند و همچنان مشی میانه روی و اعتدال دولت یازدهم را در پیش بگیرد.

اما تندروهای این طیف کهبعد از 29 اردیبهشت ماه از هیچ روشی برای تخریب حسن روحانی فروگذار نکردند، می خواهندراهشان را به کابینه دوازدهم باز کنند و می گویند روحانی نباید میزان رایی که مردمبه سمت اردوگاه راست ها روانه کرده اند، نادیده بگیرد. آنها در حالی از «16 میلیونرای قابل احترام» به نامزد اصولگرایان سخن می گویند که هربار با تکیه بر این موضوع به حسن روحانی زنهارمی دهند که مبادا با نادیده گرفتن این تعداد رای و مطالباتشان کار را برای خودشسخت کند. توصیه هایی تهدید آمیز که بیشتر شبیه سهم خواهی های سیاسی از کابینه استتا یک خیرخواهی عمومی.
حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی که زمانی در دولت محمود احمدی نژاد معاونپارلمانی بود یکی از افرادی است که معتقد است 16 میلیون رای رقیبروحانی نشان می دهد که آنها از دولت یازدهم راضی نبوده اند. او در گفت وگو با خبرآنلاین گفته بود: «روحانی الان رییس جمهور همه است و باید کابینه را طوری بچیند که لااقل درتعارض با این بخش عظیمی از رای مردم نباشد. یعنی رویکرد جناحی در کابینه نداشتهباشد.»

حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه هم یکی دیگر از کسانی که با تاکید بر رایاصولگرایان در انتخابات چندان به کابینهدوازدهم خوش بین نیست و معتقد است که وضعیت اصولگرایان در کابینه دوازدهم از دولتیازدهم بهتر نمی شود و وزن اصولگرایان در این کابینه نسبت به کابینه قبل قطعاکمتر می شود.

حمایت کرده‌ایم، سهممان را می‌خواهیم

در این میان ماجرا برای اصلاح‌گراها کمی متفاوت است. آن ها کهبزرگترین حامی حسن روحانی در انتخابات سال 92 و پیروز میدان انتخابات بودند، امسالهم برنده از کارزار انتخابات بیرون آمدند. به همین دلیل هم هست که بعضی از چهره های این طیف سیاسی کشور خودشان را در پیروزیحسن روحانی سهیم می دانند و معتقدند رییس جمهور این بار باید ملاحظاتش را کنارگذاشته و کابینه ای اصلاح طلب تر تشکیل دهد.چهره‎های تندرو اصلاح طلب می گویند این موضوع سهم خواهینیست بلکه پاسخ به انتظارات رای دهندگان است و این رای دهندگان هستند که خواستارحضور قدرتمند تر اصلاح طلبان در کابینه هستند.
هرچند کسانی مانند صادق زیباکلام معتقدند حسن روحانی نباید در کابینه دوازدهماهمیتی به جناح بندی های سیاسی دهد اما اصلاح طلبان دیگری هستند که می گویندروحانی در کابینه یازدهم به بسیاری از مطالبات آن ها پاسخ نداده و در چند پست کلیدی دولت اصلاح‎طلبان را کنار گذاشته است. این طیف هم حالا گویی با اعمال فشاربر رییس جمهور می خواهند حرفشان را به کرسی بنشانند. بعضی از چهره های اصلاح طلبدر چهار سال گذشته هم نسبت به چینش وزرایی همچون رحمانی فضلی در وزارت کشوربیشترین انتقادها را روانه رییس دولت یازدهم کردند و حالا در آستانه تشکیل دولتدوازدهم معتقدند دولت جدید باید در تمامی استان‌ها استانداران و فرمانداران همسوبا خود را به کار بگیرد.
گرچه چهره هایی همچون محمود واعظی، حسن رسولی، ظریفیان، رسول منتجب نیا، محمدعطریانفر، احمد مازنی و معصومه ابتکار معتقدند اصلاح طلبان به خاطر حمایتشان ازحسن روحانی قائل به سهم خواهی از او نیستند و این موضوع را قائله طرف مقابل میدانند اما کسانی همچون محمدرضاعارف این را حق طبیعی جریان اصلاحات برای ورود بهدولت می داند چرا که به زعم وی بیشترین سرمایه اجتماعی را برای حسن روحانی به بار آورده است. محمود میرلوحی از فعالان سیاسی اصلاح طلب همآنطور که به خبرآنلاین گفته مطالبات چپ گراها برای ورود به کابینه را موضوعی طبیعیو پاسخ به رای مردم می داند. او در واکنش به این موضوع می گوید: «نکند دلواپسانانتظار دارند حسن روحانی از آن ها در کابینه اش استفاده کند؟!»

تصمیم‌گیری نهایی برای کابینه اعتدالی

زمان زیادی به تصمیم گیری نهایی نمانده است. حالا حسن روحانی به عنوان تصمیم گیر نهایی درباره کابینه دوازدهم گرچهاظهارنظر خاصی درباره چگونگی چینش کابینه جدیدش نکرده و تنها قول جوان سازی دولتبعدی را داده است اما به خوبی می داند در این فاصله زمان باقی مانده باید روز بهروز فشار بیشتری را درباره به کارگیری افراد کابینه دومش متحمل شود. هرچند عقلایهر دو طیف سیاسی کشور بر کارامدی و با تجربه بودن وزرای جدید تاکید می کنند، اماحالا رییس جمهور منتخب باید با وجود فشارها برای ورود نیروهای سیاسی و حزبی بهکابینه جدید، تصمیمی همه جانبه برای کابینه جدیدش بگیرد. گرچه او در گذشته همنشان داده که برای چینش کابینه اش با هر دو طیف سیاسی مشورت می کند اما او به خوبیمی داند که این چهار سال آخر ریاستش بر پاستور است و باید بیشتر از هر زمان دیگری خودش رابرای مواجهه با تخریب گران آماده کند و تصمیمی سرنوشت ساز بگیرد؛ تصمیمبرای اداره قوه مجریه برای چهار سال دیگر بدون «گِرا» دادن به تندروهای هر دو جناحسیاسی کشور.

او که در کابینه اولش نیز مشی‎ای اعتدالی در چینش وزرا برگزید در حال حاضر نیز در ادامه همین مشی، به دنبال چهره‎های معتدل است. چهره‎هایی که بعضا در دولت کنونی نیز در مناصبی هستند. روحانی پیش از این هم نشان داده است که فارغ از فشارهای جانبی، شخضا برای این منظور تصمیم می گیرد.

27219

کابینه روحانی سیاسی اصلاح انتخابات جمهور تشکیل درباره معتقدند موضوع یازدهم بگیرد دوازدهم کسانی محمود خبرآنلاین طلبان تصمیم نهایی همچون گویند اصولگرایان گذشته بیشتر دیگری تندروهای هرچند دولتی دهندگان چهره‎های مطالبات میلیون جدیدش روزها اعتدالی چگونگی زمانی فاصله بیشترین نادیده روانه نباید میزان خواهی تاکید توصیه معتقد تخریب میانه