اختصاصی مازندمجلس: شهرستان نکا یکی از 22 شهرستان استان مازندران است که با وجود نزدیکی به مرکز استان و همچنین داشتن ظرفیتها و منابع فراوان، هنوز نتوانسته به جایگاه حقیقی خود برسد و از شهرستانهای کمتر توسعه یافته استان مازندران محسوب میشود.
شهرستان نکا با وجود داشتن نیروگاه شهید سلیمی، شرکت صدرا، شرکت نکا فولاد، کارخانه سیمان و دهها کارخانه و تولیدی بزرگ و همینطور مراکز گردشگری همچون آب معدنی قرمرض، دریاچه استخر پشت، منطقه هزار جریب، غار باستانی کمیشان و ... پتانسیلها و ظرفیتهای بسیاری برای توسعه دارد.
اما با وجود پتانسیلهای فراوان و همینطور نیروی انسانی تحصیل کرده و کارآمد، تاکنون نکا نتوانسته از خود شهری با برند گردشگری و صنعتی بسازد چرا که مشکلات اجتماعی گریبانگیر این شهرستان است. فقر، اعتیاد، بیکاری و ... موجب شده است چهرهای دور از شان این شهرستان به نمایش گذاشته است.
وجود محلاتی که در استان به مناطق آلوده شهره شدهاند، نام نکا را علیرغم چهره واقعی آن، بد و نامناسب جلوه داده است. به خصوص محلاتی نظیر منطقه عباس آباد که با وجود تلاش شبانه روزی نیروی انتظامی و پاکسازی مداوم این محله، باز هم چهره شهر را زشت و آوازه آن را بدنام کردهاند.
بیکاری، فقر، محرومیت، عدم آموزش و مسائلی از این دست در تشدید این معضل بیتاثیر نیست. بیتوجهی به مسائل عمرانی، فرهنگی و معیشت مردم موجب سرخوردگی مردم شهر شده است.
به طور مثال پل ورودی شهرستان نکا که در سال 91 احداث آن شروع شد و قرار بود طی مدت یک سال و با اختصاصی بیش از 4 میلیارد تومان به بهرهبرداری برسد، سالها به طول انجامید تا دهه فجر گذشته با تلاش فرماندار این شهرستان که توانسته بود منابع مالی لازم را برای اتمام این پروژه جذب نماید، به بهرهبرداری رسید.
پل ورودی شهر نکا که در این سالها مزاحمت بسیاری برای شهروندان ایجاد کرده بود و موجب نارضایتی عمیق مردم شده بود یک نمونه از بیتوجهی مسئولان به این شهرستان است.
اگر بخواهیم دقیق بنگریم نمونههایی از این دست بسیار یافت میشود. سد گلورد نکا یک پروژه دیگر است که بیش از 50 سال از شروع آن میگذرد. تکمیل این سد یکی از مطالبات اصلی مردم نکا بود که از تمام دولتهای پس از انقلاب این انتظار وجود داشت که بتوانند این سد را به سرانجام برسانند اما این انتظار برآورده نشد. شاید به همین علت بود که استاندار دولت تدبیر و امید، جعفر احمدی را در سال 94 به فرمانداری این شهرستان گماشت تا بتواند درخواست به حق مردم این شهرستان پاسخ گوید و در نهایت سد گلورد نکا در تیرماه سال 96 بهرهبرداری شود و یکی از خواستههای دیرینه مردم شهرستان نکا محقق شود.
عملیات گازرسانی به منطقه هزار جریب نکا و راه اندازی مجتمعهای آب رسانی روستایی و شهری نیز که اخیرا به سرانجام رسیدند از دیگر اقدامات بزرگی بودند که توسط نماینده دولت در شهرستان انجام شد تا شهرستان نکا چهرهای جدید به خود بگیرد و از قید مسائل حاشیهای برهد.
خدمات عمرانی و زیربنایی در مسکن مهر، اجرای طرح هادی روستایی و اجرای طرح بوم گردی، پرداخت خسارت به باغداران و کشاورزان و ... از اقدامات مهمی بود که باعث شد برند جدیدی از شهرستان نکا در اذهان عمومی ثبت شود. موضوعی که با تداوم سیاستهای فعلی میتواند نکا را در ریل توسعه قرار دهد و به زودی شاهد تحولات شگرف در منطقه و استان باشد.
نویسنده : تحریریه مازندمجلسبرچسب ها : #شهرستان نکا #جعفر احمدی #نماینده دولت #سد گلورد #پل ورودی نکا
نظر شما در مورد : برند سازی نکا توسط نماینده ارشد دولت در شهرستان