برگزیده ها

مازندمجلس: تهران- ایرنا- رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تداوم کنترل دولتی نرخ سنگ آهن در داخل کشور را «عجیب» دانست و سیاستگذاری برای عرضه محصولات سنگ آهن در رینگ داخلی یا صادراتی بورس کالا و تعیین عادلانه قیمت توافقی را 2 راه تعادل بخشی روابط فعالان این بخش با فولادسازان اعلام کرد.

مازندمجلس: به گزارش سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، «محمدرضا پورابراهیمی» تلاش بیشتر دولت دوازدهم در امر قیمت گذاری غیر دولتی کالا و خدمات به ویژه قیمت گذاری سنگ آهن با شاخص های جهانی را خواستار شد.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد شرکت های فولادی محصولات خود را به قیمت جهانی به مردم و مصرف کنندگان عرضه یا صادر می کنند. آنها مواد اولیه خود را دستکم 30 درصد ارزان تر از قیمت های جهانی یا کمی بیشتر تحویل می گیرند اما آیا مصرف کنندگان فولاد در ایران 30 درصد پایین تر از قیمت های جهانی، فولاد خریداری می کنند؟
پورابراهیمی یادآوری کرد در همه جای دنیا قیمت گذاری محصولات سنگ آهنی تابع قیمت های جهانی است اما اکنون قیمت کنسانتره تحویلی شرکت های معدنی به فولادی ها 40 تا 45 درصد پایین تر از قیمت جهانی است و قیمت گندله نیز دست کم 30 درصد با قیمت جهانی فاصله دارد.
وی ادامه داد: در حالی که مبنای فروش محصول هایی همچون مس، نرخ بورس فلزات لندن (ال.ام.یی) و بازارهای جهانی است, تداوم کنترل نرخ سنگ آهن در داخل کشور عجیب به نظر می رسد و از تمایل دولت برای تثبیت شرایط ویژه برای فولادسازان داخلی حکایت دارد.
وی گفت: اگر قرار است شرکت های فولادی خوراک ارزان دریافت کنند این وظیفه سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است که از محل معادن خود در این زمینه اقدام کند.
پورابراهیمی عنوان کرد: شرکت هایی همچون گل گهر و چادرملو که با سرمایه گذاری زیاد در زمینه محصولات سنگ آهنی از جمله کنسانتره و گندله کشور را از واردات بی نیاز کرده اند نباید محصولات خود را با قیمت یارانه ای عرضه کنند.
این عضو شورای عالی اقتصاد یکی از مشکلات قیمت گذاری گذشته را تشویق معادن خصوصی به خام فروشی و صادرات سنگ آهن خام عنوان کرد و گفت: زمانی که معادن نیمه دولتی بزرگ کشور مواد اولیه کارخانه های فولادی را به قیمت یارانه ای تامین می کنند و از طرفی شرکت های فولادی از تامین مواد خود با این شیوه قیمتی اطمینان دارند هیچگاه مواد اولیه خود را از بخش خصوصی و به قیمت واقعی نخواهند خرید؛ بنابراین بخش خصوصی راهی جز صادرات به شیوه خام و عدم سرمایه گذاری برای فرآوری ندارد.

** 2 راهکار عملی برای تعادل در روابط فولادسازان و سنگ آهنی ها
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی 2 راهکار عملی برای تعادل در روابط فولادسازان و سنگ آهنی ها پیشنهاد کرد: نخستین راهکار, عرضه محصولات سنگ آهنی در رینگ داخلی در بورس کالا با سه تا پنج درصد زیر قیمت های جهانی یا در رینگ صادراتی با قیمت های جهانی است که هنگام عرضه، باید بخش خصوصی واقعی در هر 2 رینگ حضور داشته باشد تا بین عرضه کنندگان رقابت ایجاد شود.
راه دوم اینکه قیمت توافقی بین خریداران و فروشندگان بر اساس جهانی به گونه ای تعیین شود که موجب زیان مالیاتی دولت و شهرستان ها و استان های محروم و تولید کننده سنگ آهن نشود.
به گزارش ایرنا، بر پایه آمارها میزان ذخایر شناسایی شده سنگ آهن کشور پنج میلیارد و 100 میلیون تن و بیش از سه میلیارد تن آن ذخیره قطعی است.
در دوماهه نخست امسال میزان وزنی صادرات معادن سه میلیون و 563 هزار تن شد که یک میلیون و 260 هزارتن به سایر مواد معدنی و 2 میلیون و 303 هزارتن به سنگ آهن صادراتی اختصاص داشت.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام*9123*1961* تنظیم: زهره دریغ گفتار* انتشار: مریم مسعود

جهانی گذاری محصولات فولادی معادن خصوصی اقتصادی میلیون کنندگان راهکار صادرات فولادسازان اولیه معدنی شورای سرمایه کنترل تعادل واقعی گزارش روابط تامین صادراتی تداوم هزارتن میلیارد میزان ایرنا یارانه عنوان پایین کنسانتره فولاد ارزان دولتی کمیسیون گندله پورابراهیمی زمینه داخلی بیشتر همچون اسلامی