برگزیده ها

مازندمجلس: سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - ایسنا نوشت: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اختلاف‌نظرهایی که در دهه ۶۰ وجود داشت همچنان باقی است، گفت: اشخاص عوض شده‌اند اما مواضع و دیدگاه‌های دهه ۶۰ همچنان وجود دارد.

مازندمجلس:حسن رحیم‌پور ازغدی در مراسم بزرگداشت شهدای شهریور مؤتلفه که عصر امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، با اشاره به ماجراهایی که به شهادت بهشتی، رجایی و باهنر ختم شد، اظهار کرد: شهید بهشتی و مرحوم هاشمی در مبارزه با جریان طرفدار غرب و آمریکا در دهه ۶۰ کم آورده بودند.

وی با اشاره به نامه مورخ ۲۲ اسفند سال ۵۹ شهید بهشتی به امام خمینی(ره) تصریح کرد: در این نامه شهید بهشتی به امام (ره) می‌گوید که دو جریان فکری در نظام وجود دارد. یک جریان، جریانی است که به اجتهاد پویا و زنده برای اداره حکومت معتقد است و جریان دیگری که اندیشه‌های بینابینی دارد و هم از اسلام دفاع می‌کند و هم از لیبرالیسم. شهید بهشتی به امام یادآور می‌شود این دو جریان با یکدیگر تفاوت بینشی دارند. جریان دوم جامعه را به راهی می‌کشاند که جمهوری اسلامی ایران درهای خود را به روی ارزش‌های ضداسلامی باز کند اما جریان اول بر این اعتقاد است که نباید اجازه داد انقلاب در میان دستاوردهای شرق و غرب هضم شود و با حس ارزش‌های اسلامی باید به دنبال پیشرفت مادی بود.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه می‌دهد: شهید بهشتی در این نامه یادآور می‌شود غرب‌زده‌ها خود را بازسازی کرده و وارد نظام شده‌اند و انقلابی‌ها اقلیت بوده و فحش می‌خورند. شهید بهشتی معتقد است این دو جریان نمی‌توانند با یکدیگر پیش بروند و نظام باید براساس یک بینش اداره شود.

وی خاطرنشان کرد: شهید بهشتی از این مساله شکایت دارد که بنی صدر همه امکانات حکومتی را در اختیار دارد اما ژست اپوزیسیونی گرفته و می‌گوید نمی‌گذارند کار کنم. او به امام (ره) می‌گوید صدای پای آمریکا را بیشتر از گذشته در کشور می‌شنود و بنی‌صدر به مخالفان اسلام پناه داده و برای حذف ولایت فقیه برنامه دارد.

رحیم‌پور همچنین با اشاره به نامه مرحوم هاشمی در تاریخ ۲۵ بهمن سال ۵۹ به امام(ره) تصریح کرد: مرحوم هاشمی در آن نامه می‌گوید اکنون قدرت در دست بنی‌صدر و آمریکاگرایان است اما آنها ژست اپوزیسیون گرفته‌اند. شما هم یا نصیحت کلی می‌کنید یا سکوت.

وی در ادامه گفت: هاشمی خطاب به امام (ره) می‌گوید که نظر واقعی شما را نمی‌دانیم و چرا شما موضع نمی‌گیرید که حق با کدام جریان است. اگر قرار است شما نقش بی‌طرفی را ایفا کنید و حرف‌های انقلابی بزنیم به ما بگویید تا ما هم دلگرم شویم. تحمل ابهام در نظرات شما برای ما سخت است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تصریح کرد: شهید بهشتی و مرحوم هاشمی در مبارزه با خط غربگرایی کم آورده بودند و به امام اعتراض کرده و از امام کسب تکلیف می‌کردند. البته اگر امام(ره) از اول می‌خواست مثل شهید بهشتی و مرحوم هاشمی رفتار کند نمی‌توانست بنی‌صدر را عزل کند. امام(ره) می‌گفت که مردم ایران تحمل سختی را دارند ولی تحمل شکست انقلاب را نه. امام معتقد بود که تنش‌زدایی با کشورهای استکباری معنا ندارد و مستکبران با نصیحت دست از ظلم برنمی‌دارند.

وی ادامه داد: امام(ره) بعد از این قضایا می‌گوید که ما اشتباه کردیم که به لیبرال‌ها فرصت دادیم زیرا آنها تا کشور را تسلیم آمریکا نکنند دست برنمی‌دارند.

رحیم‌پور ازغدی در ادامه با اشاره به روش حکومتداری شهید رجایی افزود: شهید رجایی معتقد بود وزرا باید مظهر ساده‌زیستی و عدالت اسلامی باشند و ما به وزیر سرمایه‌دار نیاز نداریم. کسانی باید مسوول شوند که زندگی متوسط به پایین داشته و آماده شهادت باشند و بر سر قدرت رقابت نکنند. انقلاب هم با خواهش و تمنا ادامه نمی‌یابد. این در حالی است که اکنون برخی می‌گویند اگر امکانش باشد باید وزیر هم از خارج بیاوریم در حالی که شهید رجایی دنبال قطع شدن واردات بود. اکنون برخی مسوولان خودشان خسته شدند اما می‌گویند ملت خسته شده است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان با اشاره به اینکه هنوز دعواهای دهه ۶۰ ادامه دارد، گفت: دهه ۶۰ دوباره باید بازخوانی شود زیرا همان مسائل همچنان ادامه دارد و فقط اشخاص عوض شده است.

29212

بهشتی جریان هاشمی ادامه می‌گوید انقلاب مرحوم اشاره رحیم‌پور معتقد رجایی فرهنگی شورای ازغدی بنی‌صدر اکنون نصیحت اسلامی آمریکا تصریح همچنین آورده برنمی‌دارند می‌گویند باشند نکنند شهادت اداره دارند یکدیگر یادآور مبارزه ارزش‌های دنبال می‌کنید اسلام