برگزیده ها

مازندمجلس: اتفاق نظر کارشناسان از هر دو جریان سیاسی و تاکید بر ضرورت ایجاد آشتی ملی، دوری از شکاف های سیاسی و تمرکز بر حل مشکلات موجود، نشان می دهد که رئیس دولت دوازدهم گام در مسیر درستی نهاده است.

مازندمجلس:

گروه سیاسی نامه نیوز:چینش کابینه و سخنرانی های اخیر روحانی خصوصا گفت و گوی تلویزیونی شب گذشته او برخی اصلاح طلبان را راضی نکرده است؛ از سوی برخی از تحلیل گران به محافظه کاری یا نزدیکی به جناح راست تعبیر می شود. این درحالی است که بسیاری از فعالان و چهره های سیاسی معتقد اند حرکت رئیس جمهور به سوی برقراری همدلی و اتحاد ملی لازمه اداره کشور در شرایط کنونی است. محمدعطریان فر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی که تعبیر اصلاح طلب یا اصولگرا بودن دولت را اساسا غلط می داند، گفت: «این رویکرد اشتباه از رقابت های سیاسی غیرحزبی در ایران ناشی می شود».

به گفته او، رقابت های سیاسی و انتخاباتی درایران به دلیل ضعف کار حزبی، عمدتا گفتمانی و جبهه ای است به همین خاطر در موردبرگزیدگان این رقابت ها اینطور قضاوت می شود.

عطریان فر توضیح داد: «برگزیدگان این رقابت هااز افرادی برای تصدی امور استفاده می کنند که در یک طیف گسترده از میانه رو تارادیکال جبهه خودشان قرار دارند. کابینه دولت هایی که در یک فرایند گفتمانی بهقدرت می رسند باید بیش از هرچیز به استفاده از نیروهای کارآمد توجه داشته باشند».

وی ادامه داد: «آقای روحانی در انتخاب مسئولانبیش از رگه های گفتمانی به ظرفیت های تخصصی افراد توجه کرده است و نباید تعبیریسیاسی از این انتخاب ها داشت».

حرف و حدیث ها در مورد تغییر رویکرد روحانی درحالی بیان می شود که به طور معمول در دولت دوم همه روسای جمهور شاهد طرح چنینمباحثی بوده ایم. رئیس دولت اصلاحات و مرحوم آیت الله هاشمی نیز از این قاعده مستثنی نبودند متهم شده اند به اینکه به سمت محافظه کاری روی آورده اند. این بار هم گویا نوبت به روحانی رسیده و برخی گروه های پیش رو تر اصلاح طلب که شعارهای حداکثری را مد نظر دارند او را متهم به این میانه روی و تمایل به راست کرده اند.

ناصر ایمانی تحلیلگر سیاسی و فعال اصولگرا ازجمله کسانی است که اعتقاد دارد، مواضع اخیر روحانی را باید تا حدودی پای دولت دومبودن، گذاشت. او به «نامه نیوز» گفت: «اساسا دولت ها در دوره دوم خود تغییراتی درخط و مشی دارند. این تغییر در واقع به خاطر آن است که به بلوغ رسیده اند. دولتدوازدهم را نیز باید در همین چارچوب قضاوت کرد».

ایمانی همچنین با تاکید بر اینکه فضا و شرایطکشور به شدت خاص و ویژه است، گفت: «سیاسیون و خبرنگاران به اندازه مسئولان دولتی ونمایندگان مجلس در جریان عمق موضوعات و شرایط کشور نیستند».

وی با بیان اینکه مسایل عمدتا اقتصادی موجودرئیس جمهور را به سمت خط و مشی جدید سوق می دهد، گفت: «شرایط کشور بسیار پیچیده ودشوار است و روحانی برای اداره امور راهی غیر از آنچه در پیش گرفته است؛ ندارد».

این فعال سیاسی ادامه داد: «به اعتقاد من هر کسدیگری غیر از روحانی که رئیس جمهور می شد نیز باید همین خط  و مشی را در پیش می گرفت زیرا راهی غیر از اینوجود ندارد».

اتفاق نظر کارشناسان از هر دو جریان سیاسی وتاکید بر ضرورت ایجاد آشتی ملی، دوری از شکاف های سیاسی و تمرکز بر حل مشکلاتموجود، نشان می دهد که رئیس دولت دوازدهم گام در مسیر درستی نهاده است. مسیری کهامید است با سرعت و به سلامت طی شود.

روحانی سیاسی اصلاح جمهور رقابت شرایط دارند اصولگرا گفتمانی اینکه تعبیر قضاوت رسیده ایمانی میانه اعتقاد جریان ندارد استفاده ادامه تغییر اداره کابینه چارچوب مواضع محافظه درحالی رویکرد اساسا عمدتا