برگزیده ها
نابودی جنگل های هیرکانی در اطراف شرکت سیمان نکا

مازند مجلس:نابودی جنگل های هیرکانی در اطراف شرکت سیمان نکا زنگ هشداری برای متولیان محیط زیست و منابع طبیعی مازندران است.

مازندمجلس:در ماه های اخیر خبری مبنی بر نابودی جنگل های هیرکانی در شرق مازندران،شهرستان نکا  قریه آبلو توسط شرکت سیمان مازندران منتشر شده بود.

یکی از مخاطبان ایسنا، تصویری هوایی از فاجعه در حال وقوع ارسال کرده است.این تصویر در روزهای اخیر تهیه شده و سندی از فاجعه زیست محیطی  است که در این منطقه در حال رخ دادن است.

دبیر انجمن زیست محیطی مازندران نیز پیش از این به ایسنا گفت: جنگل های هیرکانی به دلیل برداشت بی رویه خاک زنده و قطع درختان درحال نابودی است و تنها راهکار حفظ آن احیای این جنگل ها توسط کارخانه سیمان است.

داریوش عبادی هفتم تیرماه 96 با اشاره به این مورد که کارخانه سیمان زرندین نکا منجر به نابودی بخش عطیمی از جنگل های هیرکانی شده است، اظهار کرده بود: هر چند مجوز این کارخانه مربوط به سنوات قبل و متعلق به 30 تا 40 سال گذشته است اما عدم درک درست مدیران وقت آن زمان از مسائل زیست‌ محیطی منجر به بلای خانمان سوزی چون نابودی جنگل‌های هیرکانی در دهه‌های گذشته شده است.

آخرین مجوزی که برای صدور کارخانه در جنگل‌های نکا صادر شده متعلق به سال های84-85 بوده و در10 سال گذشته نیز قطع درختان به مراتب کمتر از سال های پیش بوده اما با توجه به نقشه های ماهواره ای وسعت تخریب جنگل های بکر نکا در سال های گذشته به شدت افزایش یافته است. شاید مهم ترین دلیل این تخریب گسترده استفاده بی رویه از خاک جنگلی که جز ماده اولیه کارخانه سیمان محسوب می شود باشد.

به عقیده عبادی برداشت بی رویه خاک از عرصه جنگلی نه تنها منجر به ایجاد گودال‌ها و چاله‌های عمیق در سطح جنگلی شده بلکه جنگل‌ها را نیز برای رویش درختان ضعیف کرده است.

وی با اشاره به این نکته که با تخریب جنگل‌ها مخالفیم، خاطرنشان کرده که این کارخانه قدمتی50 ساله دارد و نمی توان آن را تعطیل کرد اما می توان با راهکارهایی اساسی جلوی تخریب زیست محیطی آن را گرفت. می توان با کمک مسئولان مربوط، ماده اولیه کارخانه سیمان که از اراضی جنگلی تامین می شود را با قیمت مناسب از جای دیگری تامین کرد.

عبادی گفته: با استانداردسازی کارخانه می توان تخریب زیست محیطی آن را به کمترین میزان ممکن کاهش داد، همچنین باید جلوی صدور مجوزهایی این چنینی را در میان جنگل های هیرکانی گرفت. کارخانه سیمان برای جبران این تخریب ها می تواند با استفاده از روش‌های پله کانی و تراس بندی در مسیر شیب زمبن مبادرت به ایجاد کاشت درخت برای احیا جنگل‌ها گام بردارد.