اختصاصی مازندمجلس: مازندران همواره از مهمترین مناطق زیستمحیطی کشور به شمار آمده و حفظ و نگهداری از منابع طبیعی آن دغدغه تمامی مدیران بوده است.
با انجام تغییرات مدیریتی در استان مازندران و روی کار آمدن محمد اسلامی، وی در اولین موضع گیری خویش نسبت به مسائل و دغدغه های زیستمحیطی استان واکنش نشان داد و گفت: حل معضل زباله و بحران محیطزیست اولویت نخست ما در مازندران است.
با این تفاسیر میتوان دریافت محیطزیست در اولویتبندیهای استاندار جدید از جایگاه ویژهای برخوردار است. در همین راستا برای بررسی دقیقتر این موضوع و تشریح دغدغههای زیستمحیطی استان گفتوگویی را با مرتضی اسکندری قادی، استاد دانشگاه تهران ترتیب دادیم که در ذیل آمده است:
اسکندری در آغاز صحبت با اشاره به اهمیت موضوع توسعه پایدار در محیطزیست عنوان کرد: دامنه موضوع محیط زیست گسترده است. توسعه پایدار باید به گونهای باشد که ساخت و سازهای ما محیط زیست را برهم نزند. همچنین نباید فضای سبز را از دست بدهیم زیرا از لحاظ اجتماعی افرادی که در آن حوزه زندگی میکنند تحت فشار قرار خواهند گرفت.
وی افزود: در تهران از یک زمانی به بعد واحدهای کوچک ممنوع شد. اگر خانههای حیاطدار حذف شوند فشار اجتماعی به وجود میآید.
اسکندری با تاکید بر اینکه نباید پروژه هایی بر خلاف توسعه پایدار انجام دهیم گفت: برای مثال وقتی برای آسفالت یک خیابان هزینه می کنیم ولی آن آسفالت دو سال بیشتر عمر نمی کند، یعنی کاری بر خلاف توسعه پایدار انجام داده ایم. زیرا باعث تولید آلاینده شدهایم.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به صحبت های استاندار جدید مازندران تصریح کرد: استاندار باید در کنار تمامی فعالیت به توسعه پایدار و محیطزیست اهمیت دهد. در این میان کنترل ساخت ساختمانها می تواند بسیار اثربخش باشد. اگر ساختمان هایی بسازیم که کیفیت خوبی نداشته باشند، هزینه را برای ساختمانی اعمال کرده ایم که قرار است 50سال عمر کند اما این ساختمان 20سال عمر میکند و این فرسودگی پیش از موعد باعث به وجود آمدن زباله خواهد شد.
وی در ادامه بحث محیطزیست با اشاره به موضوع دفن زباله گفت: دفن زباله در هر به منزله منطقه از بین بردن محیطزیست است. محیطزیست در تمام جنبهها تاثیرگذار می باشد. به عقیده من فعالیت در زمینه محیطزیست و توسعه پایدار باید سر لوحه کار استاندار باشد.
اسکندری در بخش پایانی صحبت هایش با اشاره به فعالیت بیشتر دانشگاههای استان و نقش استاندار در این زمینه عنوان کرد: تعریف پروژههای مختلف برای دانشگاههای استان می تواند به فعالیت هرچه بیشتر دانشگاهیان و فعال شدن بخش تحقیقات کمک کند. در این زمینه میتوان پروژه هایی تعریف کرد که دانشگاه های بزرگ کشور همانند دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و ... به عنوان کنترل کننده و مشاور در کنار دانشگاه های استان باشند. این اتفاق بدون شک به افزایش سطح علمی دانشگاههای استان کمک خواهد کرد.
مصاحبه از: سید محمدمهدی کیا
نظر شما در مورد : مرتضی اسکندری قادی: توسعه پایدار سرلوحه کار استاندار باشد/ از مشاوره دانشگاه ها استفاده شود