مازندمجلس: با عرض سلام خدمت شما؛ لطفا به طور مختصر در خصوص اداره اخبار و امور خبرنگاران مجلس توضیح دهید.
ایجاد ارتباط بین مردم و نهادهای رسمی کشور، از زمینههای توسعه و رشد دموکراسی در هر جامعه میباشد که در شرایط کنونی به یک نیاز و دغدغه اساسی تبدیل گشته است.
رسانههای گروهی به عنوان حلقه اتصال و نقش آفرین اصلی در بوجود آوردن ارتباط بین مردم با نهادها و دستگاههای اجرایی، نظارتی و تقنینی از اهمیت ویژه و بیبدیلی برخوردار میباشد.
مجلس شورای اسلامی نهاد ممتاز قانون گذاری و نظارتی در کشور؛ و بنا به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی عصاره فضائل ملت، همواره مورد توجه افکار عمومی و رسانههای گروهی بوده است که اداره اخبار مجلس شورای اسلامی وظیفه ایجاد تعامل و ارتباط بین قوه مقننه و نمایندگان ملت با رسانهها در جهت تنویر افکار عمومی و آگاهی بخشی از دقایق اتفاقیه مجلس اعم از مصوبات در صحن علنی و کمیسیونها و مذاکرات و نقطه نظرات نمایندگان مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد.
تعامل خبرنگاران پارلمانی رسانهها با مجلس به چه صورت است؟
شاید به جرات بتوان ادعا کرد در هیچ حوزه و یا بخش خبری مانند مجلس شورای اسلامی نمیتوان شاهد تعامل ممتاز و شایسته رسانه ها بود که حضور روزانه بیش از ۲۵۰ نفر از اهالی رسانه اعم از خبرنگار، گزارشگر، تصویر بردار و عکاس داخلی و خارجی گواه این امر میباشد که در نهایت احترام و در فضایی کاملا دوستانه به تهیه، ارسال و انتشار اخبار در این حوزه میپردازند.
آیا خبرنگاران این توانایی را دارند که بدون سانسور، اخبار و حوادث مجلس را برای مخاطب خود مخابره کنند؟
خبرنگاران رسانهها همواره با در نظر گرفتن ساحت مقدس و کیان پر اقتدار مجلس شورای اسلامی و در فضایی کاملا آزاد و بدون دغدغه و نگرانی اخبار مجلس را منعکس کرده که این خود دلیل دیگری بر نحوه تعامل دو سویه رسانهها با قوه مقننه میباشد.
نحوه همکاری نمایندگان مجلس با خبرنگاران پارلمانی چگونه میباشد؟
نمایندگان مجلس از هر جریان و یا جناح، با هر گرایش فکری و یا فراکسیون جناحی با تمامی خبرنگاران روابطی کاملا صمیمانه و توام با دوستی و احترام دارند و در طول این سالها هیچگاه شاهد اختلاف و یا تنش در این زمینه نبودهایم.
کدام یک از رسانهها میتوانند در مجلس، خبرنگارپارلمانی داشته باشند؟ آیا برای داشتن خبرنگار در مجلس نیاز به شرایط خاصی است؟
براساس آیین نامهی نحوه فعالیت و تردد خبرنگاران رسانهها در مجلس شورای اسلامی، تمامی رسانههایی که دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشند میتوانند نسبت به معرفی خبرنگار به این حوزه اقدام کنند تا براساس ضوابط اداری هماهنگی لازم برای آنان انجام پذیرد.
خبرنگاران پارلمانی تاچندسال میتوانند در مجلس برای رسانهی خود فعالیت خبری انجام دهند؟ آیا در این مورد معذورات خاصی وجود دارد یا خیر؟
برای حضور سنواتی خبرنگاران رسانهها در مجلس شورای اسلامی هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و خبرنگاران تا هنگامی که رسانهی آنان نسبت به تغییر و یا جا بجایی حوزه آنان اقدام نکند میتوانند در مجلس حضور فعال داشته باشند.
گفتوگو از ابراهیم حاتمی، خبرنگار پارلمانی مازندمجلس
نظر شما در مورد : حضور روزانه بیش از ۲۵۰ نفر از اهالی رسانه در مجلس شورای اسلامی/ تمامی رسانههای دارای مجوز میتوانند خبرنگار پارلمانی داشته باشند