برگزیده ها

مازندمجلس: رییس جمهور گفت:من به آینده سیستان و بلوچستان بسیار خوشبین هستم زیرا توسعه هر منطقه ای منوط به توسعه نیروی انسانی آن است و بقیه مباحث فرع حساب می شوند.

مازندمجلس: به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان با قدردانی از مشارکت همه مردم استان برای حفظ امنیت در کنار نیروهای مسلح، گفت: مردم ایران و استان سیستان و بلوچستان با مشارکت سیاسی در انتخابات ، جواب قاطعی به بدخواهان دادند.
 روحانی ضمن ابراز خرسندی از اینکه اولین سفر کاروان تدبیر و امید به استان عزیز سیستان و بلوچستان و دیدار با مردم دلیر و قهرمان این استان بوده است، گفت: میلاد پیامبر اسلام(ص)، امام صادق(ع) و هفته وحدت را تبریک می‌گویم و از همه مردم این استان اعم از قبایل، طوایف، بلوچ‌ها و سیستانی‌ها که کاری بزرگ برای توسعه امنیت این استان انجام دادند، تشکر می‌کنم.
اهم صحبت های او از این قرار است:
*من بسیار خوشحالم که اولین سفر استانی دولت دوازدهم در ایام هفته مبارک وحدت به این استان بود.به نظر من دولت یازدهم نسبت به دولت های قبلی تلاش بیشتری برای توسعه این استان کرده است.
* سپاه، ارتش و نیروی انتظامی برای ایجاد امنیت در مرزها فعال بوده و در مسیر توسعه امنیت استان، نقش بسزایی دارند؛ اساس امنیت در اختیار مردم استان است و امنیت امروز استان حاصل اخوت و برادری میان مردم است.
*ما باید در هر نعمت شکرگزار خدا و کسانی باشیم که مسئولیت انجام آن را بر عهده گرفته و از گروهی که خدمت می‌کنند، تشکر کنیم چرا که این تشکر موجب تشویق خدمتگزاران به خدمتگزاری می‌َشود.
* دولت جدای از مردم نیست؛ دولت خادمان و نمایندگان مردم هستند و همه نهادها از جمله سپاه، بسیج، ارتش و دولت همه از خود  مردم هستند.
*مثلا در حادثه کرمانشاه کار دولت و دیگر نهادها یک کار نمونه بود زیرا در همان لحظات اولیه زلزله و در کمتر از ۲۴ ساعت بیش از ۷ هزار نفر نجات پیدا کردند و به بیمارستان ها منتقل شدند. اینکه این کار حتی در کشورهای پیشرفته هم انجام نمی شود؛ دولتمردان در واقع نمایندگان مردم هستند و حضور مردم نشان دهنده قدرت ملی است.
* متأسفانه برخی از تعبیرات و گفتارهایی که این روزها در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر می‌شود، با این آیات قرآن مصداق ندارد؛ در جریان زلزله غرب کشور، درست است که همدلی و کمک مردم در صحنه در تسریع خدمات بسیار مؤثر بود اما بخش‌های مختلف از جمله دولت، هلال احمر، بهداشت و درمان، وزارت کشور، نیرو و نفت، اقدامات نمونه‌ای را به انجام رساندند به گونه‌ای که بیش از 7 هزار نفر در ساعات اولیه وقوع حادثه نجات یافتند که این در کشورهای پیشرفته نیز کم‌نظیر است.
*من به آینده سیستان و بلوچستان بسیار خوشبین هستم زیرا توسعه هر منطقه ای منوط به توسعه نیروی انسانی آن است و بقیه مباحث فرع حساب می شوند.
* برای توسعه هر منطقه ای صاحبان فکر و اندیشه و همچنین نخبگان باید پای کار بیایند زیرا هیچکس به اندازه مردم همان منطقه به مشکلات و راهکارهای رفع آن آشنا نیست.
*حضور در مراسم بزرگداشت روز ۱۶ آذر در دانشگاه سیستان و بلوچستان برای من یک توفیق بزرگ بود؛ ما معتقدیم که تمرکززدایی از مرکز را باید کم کم در این نوع مراسم هم اجرایی کنیم.
* توسعه هر منطقه ای از دانشگاه ها شروع می‌شود؛ باید در دانشگاه مواد درسی مرتبط با مشکلات و مسائل و ظرفیت‌های منطقه تعریف شود.
* در دولت یازدهم حتماً در ارایه خدمات نقص‌هایی وجود داشته و در حد توقع مردم نتوانستیم کارها را به انجام برسانیم، اما دولت یازدهم نسبت به دولتهای گذشته بیشترین تلاش‌ها را برای توسعه استان سیستان و بلوچستان به انجام رسانده است.
* یکی از تأکیدات ما به وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت یازدهم بر ایجاد جاده ساحلی سواحل مکران از بندرعباس و توسعه بندر جاسک بوده، امیدواریم تا توسعه این بندر و اجرای این جاده در دولت دوازدهم اجرایی شود تا بتوان صادرات نفت کشور را از طریق بندر جاسک به انجام رساند چرا که این یک تصمیم استراتژیک است که صادرات نفت کشور بیرون از تنگه هرمز انجام شود.
* نیروی دریایی ارتش در کنار سواحل مکران حضور پیدا کرده و نقش ارزشمندی در راستای توسعه این سواحل و امنیت منطقه داشته است. تلاش‌های نیروی دریایی ارتش در توسعه امنیت آب‌های بین‌المللی و نقش جمهوری اسلامی ایران در توسعه امنیت منطقه موجب افتخار ملت ایران است.
* رزمندگان و ملت ایران نقش بسیار مهمی در مبارزه با تروریسم در منطقه داشتند؛ ملت ایران قدردان این تلاش‌ها بوده و از شهدای مبارزه با تروریسم بویژه شهید حججی ، بسیار باشکوه تقدیر کردند.
* ملت ایران با حضور پرشور در انتخابات و رأی خود به این دولت در واقع از خدمات دولت یازدهم قدردانی کردند. با حمایت مردم نسبت به آینده کشور، امیدواریم و مطمئنیم که از مشکلات عبور خواهیم کرد.
* با نگاهی به 4 سال گذشته در می‌یابیم که چه توطئه‌های بزرگی علیه دولت و ملت ایران بوده که پشت سر گذاشته‌ایم؛ نقش جمهوری اسلامی ایران در امنیت منطقه بسیار حائز اهمیت است.
* خیر و برکت افتتاح فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار تنها برای استان سیستان و بلوچستان و ایران نیست، بلکه برای همسایگان ما و دیگر کشورهای منطقه نیز بوده و پروژه‌ای بین‌المللی است.
* برای استفاده از ظرفیت 8.5 میلیون تنی فعلی بندر چابهار نیاز به جاده و راه‌آهن داریم. جاده فعلی زاهدان - چابهار نیاز به باند جدیدی دارد و 540 کیلومتر آن نیازمند اصلاح است.
* راه‌آهن جزو طرح‌های مهم ماست ولی برای تکمیل آن نیازمند بودجه هستم. اگر بخواهیم با بودجه خودمان ادامه دهیم این پروژه که تاکنون پس از چند سال 27 درصد پیش‌روی داشته سال‌ها طول می‌کشد تا به پایان برسد؛ یا باید صندوق به کمک ما بیاید یا به سرمایه‌گذار داخلی و یا خارجی نیاز داریم. هر 2 طرح جزو اولویت‌های ما است هم بزرگراه‌شدن جاده چابهار به زاهدان و هم راه‌آهن و تلاش می‌کنیم به سرعت انجام شود.
*{literal}{{/literal}‌ برای تقویت بازارچه‌های مرزی چه برنامه‌ای دارید؟{literal}}{/literal} امیدواریم منطقه آزاد به‌زودی تصویب شود، در حال رایزنی با پاکستان هستیم تا 2 بازارچه پیشین و ریمدان فعال شود. 5 بازارچه در شمال استان هم باید فعال شود. البته زیرساخت امنیت و روابط دوستانه با همسایه‌ها حل شده و امیدواریم ظرفیت این بازارچه‌ها زودتر فعال شود.
*{literal}{{/literal} دولت چه برنامه‌ای برای مقاوم‌سازی مناطق حاشیه‌نشین دارد؟{literal}}{/literal} مسئله حاشیه‌نشینی باید در این استان دنبال شود و در کنار آن دولت در بحث مقاوم‌سازی ورود کند. ما در بودجه سال آینده طرحی داریم به‌عنوان بافت فرسوده که البته مربوط به همه شهرهای کشور است، بافت‌های فرسوده باید احیا شود که این در تهران و سایر شهرهای بزرگ باید احیاء شود. طراحی ما به نحوی است که برای بخش خصوصی می‌صرفد در زمینه بافت‌های فرسوده ورود کند.
*{literal}{{/literal} در حال حاضر 44 صیاد بیش از 2 سال است که به‌عناوین مختلف یا به‌دست دزدان دریایی یا در بند دولت سومالی اسیر هستند، دولت چه برنامه‌ای برای تسریع در آزادی آن‌ها دارد{literal}}{/literal}ما در زمینه صیادان با دزدان دریایی طرف هستیم. یکی از چالش‌هایی که در آب‌های آزاد برای صیادان ایرانی وجود دارد مواجهه با دزدان دریایی است. البته نیروی دریایی تاکنون اقدامات موثری برای تامین امنیت خطوط کشتی‌رانی و ماهی‌گیری ایران انجام داده اما باز هم صیادان ایرانی درگیر این چالش هستند. ما در سومالی با یک دولت یا واحد مرکزی روبه‌رو نیستیم که با آن مذاکره کنیم بنابراین روند آزادی صیادان ما طولانی شده و دولت تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیرد تا از طریق واسطه‌ها صیادان ایرانی را آزاد کند.
استان توسعه امنیت literal منطقه سیستان بلوچستان دریایی بسیار یازدهم صیادان نیروی چابهار دزدان امیدواریم خدمات مشکلات دانشگاه بودجه البته فرسوده ایرانی برنامه‌ای کشورهای راه‌آهن داریم سواحل آینده ایجاد جمهوری آزادی نیازمند تاکنون زاهدان قدردانی انتخابات تروریسم دادند ظرفیت مشارکت هستیم بافت‌های زمینه سومالی حاشیه‌نشینی شهرهای مرزها بازارچه استراتژیک مقاوم‌سازی مبارزه اسلامی اقدامات روحانی نهادها نمایندگان وزارت مختلف اولیه پیشرفته تسریع حادثه مراسم دوازدهم اینکه صادرات آب‌های بین‌المللی مکران اولین اجرایی گذشته تلاش‌ها زلزله