برگزیده ها
بارش برف و باران در ۳ محور تهران-شمال از ۲۱ آذر/‌ کاهش ۱۰ درصدی ترافیک جاده‌‌ها

مازندمجلس: روزهای ۲۳ و ۲۴ آذرماه، در استان‌های‌ خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، گیلان، کرمان و فارس، بارش برف و باران خواهیم داشت، همچنین در محورهای کندوان، هراز و فیروزکوه،‌ روزهای ۲۱ و ۲۳ آذرماه، بارش باران و برف پیش‌بینی می‌شود.

مازندمجلس:به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس‌ اطلاعات دوربین‌های نظارت تصویری و سامانه‌ هوشمند تردد شمار بر‌خط‌، ‌در حال حاضر غیر از محورهای مسدود و ممنوع ذکر شده در این گزارش، بقیه محورهای مواصلاتی کشور باز است و تردد در آنها به‌ روال عادی ‌جریان دارد.

 کل تردد ثبت ‌شده براساس آخرین اطلاعات دریافتی از 2135 دستگاه تردد‌شمار فعال در محورهای برون‌ شهری، نسبت به روز قبل 10.6 درصد کاهش‌ نشان می‌دهد؛ در همین مدت همچنین سهم وسایل نقلیه سنگین در ترافیک راه‌ها 15.1 درصد‌، اوج تردد بین ساعات 16 تا 17 و کمترین تردد بین ساعات 3 الی 4 صبح صورت پذیرفت؛ هموطنان با آگاهی از این موضوع می‌توانند ساعات مناسب‌تری را برای سفر انتخاب کنند.

در استان‌های‌ خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، گیلان، کرمان و فارس در تاریخ‌های 23 و 24 آذرماه بارش برف و باران پیش‌بینی می‌شود.

همچنین در استان مازندران در محورهای کندوان، هراز و فیروزکوه،‌ بارش باران و برف در تاریخ‌‌های 21 و 23 آذر پیش‌بینی می‌شود.
 

‌پرترددترین جاده‌های کشور

آزادراه ‌‌کرج‌-تهران، آزادراه‌‌ تهران-کرج‌، آزادراه ‌قزوین‌-کرج، آزادراه کرج-قزوین، ‌آزادراه‌ ‌‌‌تهران-قم‌‌‌، ‌‌آزادراه ‌قم-تهران‌‌، آزادراه زنجان - قزوین، محور تهران-شهریار و شهریار-تهران‌‌‌‌، محور تهران-پاکدشت‌‌‌‌ و پاکدشت-تهران، محور ساوه-تهران و تهران-ساوه‌‌‌‌ در 24 ساعت گذشته بیشترین ترافیک را داشته‌اند‌.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

ممنوعیت تردد به دلیل مداخلات جوی و شرایط نامناسب فیزیکی راه‌

محور رامیان -اولنگ-شاهرود ‌واقع در استان‌های گلستان و سمنان‌ به دلیل نبود ایمنی کافی، فعلاً مسدود ‌است.

‌محور فرعی شمشک – دیزین، واقع در استان‌های البرز و تهران، از مورخ 17 تیر 96 تا اطلاع بعدی به دلیل نبود ایمنی کافی مسدود است.

محور فرعی گنجنامه – تویسرکان، واقع در استان همدان، از مورخ 16 آذر 96 تا اطلاع بعدی به دلیل نبود ایمنی کافی مسدود است.

‌محور پونل – خلخال‌ واقع در استان گیلان، از مورخ 16 آذر 96 تا اطلاع بعدی، به‌دلیل نبود ایمنی کافی  مسدود است.

رانندگان برای تردد در محورهای کوهستانی‌ حتماً زنجیر چرخ داشته باشند.

‌محدودیت تردد به دلیل عملیات کارگاهی جاده‌ای

محور سیرجان-بندرعباس، واقع در استان کرمان، از روز‌ 1 تیر لغایت 1 دی 96، از ساعت 7 الی 18، به‌دلیل اجرای عملیات بهسازی و تعویض روکش آسفالت، کیلومتر 65 الی 71، مسدود بوده و تردد از مسیر جایگزین باند قدیم سیرجان-بندرعباس به صورت دوطرفه انجام می‌شود.

محور کندوان‌ از مورخ 29 مهر لغایت 23 آذر 96، روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه‌ و سه‌شنبه هر هفته به غیر از ایام تعطیل و همچنین روزهای قبل و بعد از تعطیلات چند روزه، در حوزه استان البرز از ساعت 23 الی 5 بامداد و در حوزه استان مازندران از ساعت 21:30 الی 5 بامداد روز بعد به دلیل اجرای عملیات ایمن‌سازی تونل امیرکبیر(شماره 5) و بهسازی سیستم روشنایی تونل کندوان، مسدود است و تردد از محورهای فیروزکوه و هراز انجام می‌شود، در زمان اجرای عملیات، محور کرج-چالوس از ساعت 21:30 در حوزه استان مازندران (در مقطع مرزن‌آباد) و از ساعت 23 در حوزه استان البرز (در مقطع میدان امیرکبیر کرج) تا ساعت 5 بامداد روز بعد مسدود ‌است.

محور هراز (قطعه یک واریانت گردنه امامزاده هاشم - تونل جدید امامزاده هاشم) واقع در استان مازندران، از مورخ 10 آبان لغایت 30 آذر ماه 96، به صورت 24 ساعته به‌دلیل اجرای عملیات رفع مشکلات ناشی از نفوذ آب و یخ‌زدگی، آب بندی و ایمن سازی‌، حدفاصل کیلومتر 102 ‌محدوده اجرای عملیات (تونل جدید امامزاده هاشم) مسدود است و تردد از محور قدیم هراز محدوده گردنه امامزاده هاشم انجام می‌شود.

در محور قدیم تهران – قم، واقع در استان تهران، تا روز 20 اسفند 96، روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 8 الی 18‌ و همچنین روز‌های سه‌شنبه از ساعت 8 الی 14 هر هفته، به غیراز ایام تعطیلات رسمی و همچنین روزهای قبل و بعد از تعطیلات چند روزه، به‌دلیل اجرای عملیات تراش، لکه‌گیری و روکش آسفالت‌ کیلومتر 15 الی 48 ‌تردد همزمان با اجرای عملیات و رعایت جوانب احتیاط با اعمال محدودیت ترافیکی در یک خط عبور(یک سوم مسیر) انجام می‌شود.

مسافران می‌توانند برای دریافت اطلاعات تفصیلی راه‌ها و خلاصه آخرین وضعیت جاده‌ها، عدد 141 را به شماره 1000141 پیامک کنند و یا با شماره‌های 141 و 88925252 تماس بگیرند.

پیام‌های آموزشی و توصیه‌‌های ایمنی در رانندگی

ایمنی رفت و آمد در جاده و خیابان‌ها یک نیاز ملی است.

با‌ افزایش سفرها در جاده‌‌های کشور، لازم است مسافران و رانندگان، به همه نکات رانندگی و سفر در جاده‌‌ها دقیق‌تر آگاه شوند، البته رعایت قوانین و مقررات رانندگی در همه روزهای سال ضروری و لازم است‌.

رانندگی بدون خطر، با وسیله‌ نقلیه ‌سالم مقدور است،‌ برای سفرها وسیله نقلیه خود را آماده کنید و قبل از سفر، از همه سیستم‌های آن به‌ ویژه ترمز، چراغ‌ها و سیستم خنک کننده موتور‌ بازدید ‌شود.

‌قبل از سفر‌، مقصد خود را مشخص کنید و با تنظیم وقت ‌از عجله و شتاب در طول سفر بپرهیزید؛ برای اطلاع از وضعیت ترافیک راه‌ها و انتخاب مسیر‌، در طول شبانه‌روز با مرکز مدیریت راه‌ها (شماره 141) تماس بگیرید.

‌به میزان ظرفیت وسیله نقلیه خود‌، سرنشین و بار حمل کنید و از جابه‌جایی اعضای خانواده و مسافر در اتاق بار وانت بارها، کامیونت ها و غیره جدا خودداری شود.

‌هنگام بروز گره‌های ترافیکی‌، از اشغال خط عبور وسایل نقلیه مقابل‌ اکیداً خودداری کنید، تا ضمن امکان امداد رسانی‌، پلیس راهور بتواند در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به گشایش راه اقدام کند.

به رانندگان توصیه می‌شود، ‌‌طول مسیر مبدأ تا مقصد را هم بخشی از سفر بدانند و عجله‌ای برای رسیدن به مقصد نداشته باشند، در طول مسیر استراحتی هر چند کوتاه داشته باشند، تا خواب‌آلودگی رفع شود، بسیاری از تصادفات رانندگی در فواصل 30 کیلومتری مانده به مقصد رخ داده است.

رانندگی‌ کاری دقیق و آگاهانه است، اگر تعداد سرنشینان اتومبیل زیاد باشد، نه تنها به سیستم فنی وسیله نقلیه آسیب می‌رساند، بلکه گاهی اوقات مانع دید راننده شده و از واکنش‌های سریع و به‌ موقع جلوگیری می‌کند.

سنگ بنای مهارت و آموزش‌ ترافیکی را باید از مهد کودک گذاشت‌، مربیان‌ مهد کودک می‌توانند شخصیت ترافیکی بچه‌ها را شکل داده و خطراتی که در کمین کودکان است، را کاهش دهند.

تلاش کنیم، با آموزش صحیح فرزندان‌مان را به آگاهی و مهارت در زمینه ترافیک برسانیم و اگر از این آموزش‌ها یک آسیب‌دیده هم کمتر شود، کار بزرگی انجام شده است.

تابلوهای راهنمایی و رانندگی پیام آوران نظم و قانون هستند، رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی ‌نشانگر شخصیت و فرهنگ اجتماعی ما است.

به فرامین و توصیه‌های علائم و چراغ‌های راهنمایی توجه و از آنها پیروی کنید، توجه به این تابلوها که نشانه‌های نمادین قوانین و مقررات عبور و مرور هستند، الزامی است، این علائم‌ دستورالعمل رانندگی صحیح را نشان می‌دهند، مطمئن شوید، مفهوم همه علائم را می‌دانید.

آرامش در حین رانندگی موقعیت‌های خطرناک سانحه‌ساز را برطرف می‌سازد.

استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی بسیار خطرناک است، در صـورت ضرورت پاسخ گویی، خودرو را به منتهی‌الیه سمـت راست خیابان هدایت کرده و سپس به گفت‌‌وگو بپردازید‌، طبق آخرین بررسی‌ها‌ تلفن همراه عامل بسیاری از تصادفات رانندگی است؛ بر اساس شواهد تجربی، رانندگانی که از تلفن همراه استفاده می کنند، چهار برابر بیشتر از رانندگان دیگر در معرض خطر تصادف هستند.

شما باید بتوانید شماره خودروها را از فاصله 20 متری بخوانید، اگر در دید خود مشکل دارید، حتما باید در موقع رانندگی از عینک استفاده کنید.

توصیه می‌شود‌، رانندگان همیشه در داخل خودرو یک دستگاه کپسول آتش‌نشانی استاندارد به منظور خاموش کردن آتش و مـهار ابعاد آن به همراه داشته باشند.

داشتن حس مسئولیت و عدم توجه به منافع شخصی، مهمترین عامل برقراری ایمنی و جلوگیری از بروز سوانح دلخراش رانندگی است؛ اگر جاده و خودرو به گونه‌ای ایمن و صحیح ساخته شوند و در کنار آن کاربران نیز از قوانین تبعیت کنند، مشکلی در رانندگی به وجود نخواهد آمد.

‌گذشت در رانندگی اولین قدم در نظم دادن به ترافیک است

سرعت زیاد در رانندگی‌، شتاب برای رسیدن به حوادث است؛ رانندگان دقت داشته باشند که‌ کمبود زمان خود را با سرعت زیاد‌ جبران نکنند.

‌رانندگان با رعایت اصول ایمنی، سفری‌ مطمئن خواهند داشت؛ مدت زمان تردد در جاده‌ها از مبدأ تا رسیدن به مقصد هم بخشی از سفر است، بهتر است مسافران از این زمان هم برای بهره‌مندی سفر خود استفاده کنند و فقط به رسیدن به مقصد نیندیشند.

طبق آمار بسیاری از تصادفات رانندگی ‌در فاصله 30 کیلومتری شهرها رخ می‌دهد، راکبان موتورسیکلت‌ در صورت الزام تردد در حاشیه راه‌‌ها، همه قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کرده و احتیاط را در دستور کار خود قرار دهند‌.

مقررات ترافیکی فقط مخصوص رانندگان نیست، رهگذران پیاده هم باید به آن توجه کنند.

از عابران پیاده‌ در حاشیه شهرها تقاضا می‌شود، تا حد امکان در حاشیه جاده تردد نکنند و عبور عرضی از جاده نداشته باشند‌.

بیشترین تصادفات رانندگی که در 30 کیلومتری شهرها رخ می‌دهد، مربوط به راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده است؛ از رانندگان وسایل نقلیه خودرویی تقاضا می‌شود، احتیاط را بسیار بیشتر در این مسیر‌ها در دستور کار خود قرار دهند.

رانندگان عدم تخطی از سرعت مطمئنه و تردد با سرعت مجاز را همیشه در دستور کار خود قرار دهند، بیش از 50 درصد تصادفات رانندگی به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و سبقت غیرمجاز رخ می‌دهد.

‌در بسیاری از تصادفات رانندگی که در سرعت بالای 50 کیلومتر در ساعت رخ می‌دهد، بر اثر برخورد سـر راننده به شیشه جلو و قفسه سینه با فرمان اتومبیل ضربات مرگ‌آوری بر سرنشینان جلو وسیله نقلیه وارد می‌‌شود.

ضربات وارده به ناحیه سر و گردن علت اصلی بیش از 70 درصد تصادفات منجر به فوت است، به همین دلیل بستن کمربند ایمنی برای راننده و سرنشینان ردیف اول وسایل نقلیه در حال حرکت در بزرگراه‌های درون شهری، کمربندی‌ها و جاده‌های بین شهری الزامی است.

طبق مطالعات انجام شده تـوسط سازمان بهداشت جهانی استفاده صحیح از کمربند ایمنی احتمال مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی را تا 60 درصد کاهش می‌دهد.

هنگام رانندگی در بزرگراه‌ها همواره از سمت راست حرکت کنید، مگر آنکه قصد سبقت داشته باشید‌، تغییر خط عبوری باید با احتیاط و با استفاده از چراغ راهنما انجام شود.

مسافران‌ و رانندگان طول مسیر مبدأ تا مقصد را هم بخشی از سفر بدانند و عجله‌ای برای رسیدن به مقصد نداشته باشند، در طول مسیر استراحتی هر چند کوتاه داشته باشند، تا خواب‌آلودگی رفع شود، بسیاری از تصادفات رانندگی در فواصل 30 کیلومتری مانده به مقصد رخ داده است.

هنگام سفر اطمینان حاصل کنید که شیشه‌های اتومبیل و چراغ‌های جلو و عقب و همچنین چراغ‌های ترمز‌ تمیز و ‌سالم باشد؛ از نور پایین استفاده کنید و در صورتی که نمی‌توانید بیشتر از صد متر مقابل خود را ببینید، چراغ‌های مه‌شکن خود را روشن ‌کنید.

در زمستان چنانچه قصد دارید، سـرعت خود را کاهـش دهید، به آرامی از تـرمزها استفاده کنید، تا با روشن شدن چراغ‌های ترمز، رانندگانی که پشت سر شما حــرکت می‌کنند، از کم شدن سرعت شما آگاه شوند.

در سفر، از وسایل هشدار دهنده خودرو نظیر‌ بوق، فلا‌شر، چـراغ‌های راهنما و غیره ‌‌بازدید کنید ‌و از سالم بودن آنها مطمئن شوید.

اگر در جاده مه غلیظ و شدید شد، به آهستگی به منتهی‌الیه سمت راست سواره‌رو رفته و توقف کنید، سپس‌ فلاشر ماشین را ‌فعال کنید.

‌به یاد داشته باشید، در روزهای بارانی و برفی باید با دقت بیشتری رانندگی کرد‌، زیرا سطح اصطکاک چرخ‌های اتومبیل با آسفالت سطح سواره‌رو در چنین مواقعی کاهش می‌یابد.

‌هنگام خرابی احتمالی وسیله نقلیه‌ در شانه خاکی جاده‌ توقف کنید و با استفاده از علائم ایمنی‌‌ (نظیر مثلث خطر) به‌ویژه در تاریکی هوا، نسبت به رفع نقص آن اقدام کنید.

رانندگی رانندگان ایمنی استفاده تهران نقلیه تصادفات عملیات اجرای مسدود باشند روزهای ترافیک همچنین محورهای وسیله راه‌ها ترافیکی می‌دهد قوانین استان چراغ‌های وسایل رعایت امامزاده همراه خودرو کیلومتر به‌دلیل شماره مقررات اتومبیل بسیاری کیلومتری احتیاط راهنمایی بامداد سرنشینان وضعیت مسافران هنگام سیستم علائم تعطیلات نداشته راننده مطمئن بیشتر آزادراه تا اطلاع البرز دستور اطلاعات حاشیه گزارش می‌توانند باران شهرها مهارت شخصیت جلوگیری کمربند رانندگی‌ سواره‌رو راهنما مطمئنه ضربات پیاده فاصله دارید مانده رانندگانی منتهی‌الیه همیشه نکنند عابران الزامی بسیار خطرناک راکبان تقاضا جاده‌ها استان‌های بیشترین شهریار ‌محور کافی مسدود است بندرعباس سیرجان مورخ 16 آذر 96 قزوین جاده‌های ساعات دستگاه جاده‌‌ها آگاهی گلستان فیروزکوه کندوان پیش‌بینی بهسازی آسفالت توصیه اقدام امکان بدانند عجله‌ای خواب‌آلودگی کوتاه استراحتی ‌هنگام خودداری مازندران سه‌شنبه یکشنبه امیرکبیر گردنه ‌سالم سفرها فواصل