برگزیده ها
حجم تجارت صنایع غذایی در سال جاری

مازندمجلس: کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران صادرات صنایع تبدیلی غذایی کشور در 9 ماهه ابتدای سال جاری را با افزایش 13 درصدی به لحاظ وزنی و نیم درصدی به لحاظ ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل، 1 میلیون و 370 هزار تن به ارزش حدود 2 میلیارد و 75 میلیون دلار عنوان کرد

مازندمجلس: کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران صادرات صنایع تبدیلی غذایی کشور در 9 ماهه ابتدای سال جاری را با افزایش 13 درصدی به لحاظ وزنی و نیم درصدی به لحاظ ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل، 1 میلیون و 370 هزار تن به ارزش حدود 2 میلیارد و 75 میلیون دلار عنوان کرد

به گزارش ایلنا زرگران با اعلام این آمار گفت: این اتفاق در حالی روی داده است که ارزش کل صادرات غیرنفتی کشور با 3/2 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل، در نه ماهه اول سال 96، 31 میلیارد و 640 میلیون ریال بوده است که صنایع تبدیلی غذایی سهمی 6/6 درصدی از آن داشته است.

وی محصولات غذایی شکلات، پنیر وکشک و ماست را چهار قلم عمده صادراتی کشور در نه ماهه ابتدایی سال جاری دانست و گفت: محصول شکلات با 188 میلیون دلار، پنیر و کشک مجموعاً با 154 میلیون دلار و ماست با 141 میلیون دلار در حدود 23 درصد از ارزش کل صادرات صنایع تبدیلی کشور را به خود اختصاص داده‌اند و محصولات رب گوجه فرنگی، سایر محصولات گروه شیرینی و شکلات، انگور خشک کرده، بستنی، کنسرو غیرگوشتی، شیرخشک و آب میوه و کنستانتره به ترتیب اقلام مهم صادراتی صنایع غذایی در 9 ماهه ابتدای سال جاری را تشکیل می‌دهند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران، محصولات صنایع لبنی را با داشتن سهم 30 درصدی از ارزش صادرات صنایع غذایی در 9 ماهه ابتدایی سال جاری، عمده ترین گروه محصولات صادراتی این صنعت در این دوره عنوان کرد و گفت: در این دوره 321 هزار تن انواع فرآورده­های لبنی به ارزش حدود 620 میلیون دلار صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد به لحاظ وزنی و 9 درصد به لحاظ ارزشی افزایش داشته است؛ محصولات گروه شیرینی و شکلات با صادراتی در حدود 414 میلیون دلار، رب گوجه فرنگی 139 میلیون دلار و محصولات گروه آبمیوه و کنستانتره نیز با افزایش قابل توجه 238 درصدی ارزشی و 28 درصدی وزنی، با صادراتی در حدود74 هزار تن به ارزش حدود 99 میلیون دلار،به ترتیب عمده گروه های صادراتی محصولات صنایع غذایی در این دوره را تشکیل می‌دهند.

وی همچنین در ادامه به سایر محصولات صنایع تبدیلی که در این دوره رشد صادرات قابل ملاحظه ای را تجربه کرده‌اند اشاره کرد و گفت: ارزش صادرات صنایع تبدیلی سیب زمینی با رشدی معادل 153 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به حدود 74 میلیون دلار رسیده است، صادرات محصول آرد کشور نیز با رشدی 886 درصدی به لحاظ ارزشی به حدود 57 میلیون دلار در این دوره رسیده است وارزش صادرات محصول ماکارونی کشور نیز در این دوره حدود 40 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد رشد داشته است.

زرگران رشد صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان در این دوره را نیز در خور توجه عنوان کرد و گفت: ارزش صادرات این محصولات با 97 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل در 9 ماهه ابتدای سال جاری به حدود 57 میلیون دلار رسیده است.

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران واردات صنایع تبدیلی غذایی در 9 ماهه سال جاری را 3 میلیون و 396 هزار تن به ارزش 3 میلیارد و 464 میلیون دلار، اعلام کرد که سهمی 9 درصدی از ارزش کل واردات غیر نفتی کشور داشته است و نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 درصد به لحاظ وزنی و 17 درصد به لحاظ ارزشی، افزایش داشته است.

وی محصول برنج را با وارداتی به ارزش حدود 1 میلیارد و 44 میلیون دلار، عمده ترین قلم وارداتی صنایع غذایی در 9 ماهه ابتدایی سال جاری اعلام کرد و گفت: محصولات کنجاله با واردات حدود 957 میلیون دلار، روغن خام 989 میلیون دلار وگوشت گوساله 93 میلیون دلار، مهم‌ترین اقلام وارداتی این دوره را تشکیل می­دهند.

 

 

میلیون صنایع غذایی محصولات صادرات درصدی مشابه تبدیلی صادراتی ارزشی افزایش شکلات محصول میلیارد تشکیل وارداتی ابتدایی واردات رسیده عنوان زرگران ابتدای اعلام می‌دهند دبیرکل انجمن کانون ترتیب فرنگی شیرینی کنستانتره اقلام