برگزیده ها

مازندمجلس: ارتش اطلاعیه جدیدی درباره آخرین وضعیت ناوشکن دماوند صادر کرد.

مازندمجلس:  امیر سرتیپ دوم تقی‌خانی، سخنگوی ارتش، گفت: ناوشکن دماوند که به هنگام ورود به بندر بر اثر شرایط نامساعد جوی و دریای طوفانی پس از برخورد با موج‌شکن در دریای خزر دچار سانحه شده بود، با وجود استمرار وضعیت جوی نامساعد، کارشناسان متخصص بلافاصله به منظور بررسی وضعیت به محل اعزام و متوجه آسیب جدی در سطح بدنه زیر آب و لزوم باز شدن قطعات و انتقال آن به کارخانه برای احیاء مجدد شدند.
به گزارش نامه نیوز وی افزود: در اولین اقدام، تمام سامانه‌های حیاتی، حساس و ارزشمند ناوشکن با تلاش شبانه‌روزی متخصصان به رغم تداوم شرایط نامساعد جوی و طوفانی بودن دریا با دقت و به صورت استاندارد جدا و برای نصب مجدد پس از تعمیرات اساسی و احیاء ناوشکن به کارخانجات کشتی‌سازی شهید تمجیدی وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح منتقل شد.
سخنگوی ارتش تصریح کرد: با توجه به عمق کم آب در محل سانحه که حدود 4 الی 5 متر است، امکان غرق شدن ناوشکن دماوند وجود ندارد و برای جابجایی بلوک‌های بدنه لازم است قسمت‌های به هم متصل شده، جدا و برای تعمیر و بازسازی اساسی به کارخانه کشتی‌سازی منتقل شود.
امیر تقی‌خانی با اشاره به فرآیند عملیات جداسازی، برداشت و احیای مجدد ناوشکن، اضافه کرد: مشابه این‌گونه سوانح و چنین اقداماتی برای مهار سانحه و احیای کشتی‌های نظامی در صنعت دریایی جهان به‌طور معمول وجود دارد.
وی اظهار داشت: در این فرآیند طی 24 ساعت گذشته به علت طوفان شدید و بالا آمدن سطح آب دریا قسمت روسازه آلومینیومی که به‌طور کامل تخلیه و برای جابجایی آماده شده بود به آب افتاده و باقی‌مانده بدنه شناور به پهلوی راست قرار گرفته است که بلافاصله پس از بهبود شرایط جوی در اولین فرصت این بخش از بدنه شناور و سایر قسمت‌های باقی‌مانده نیز جدا و به کارخانه منتقل می‌شود.
سخنگوی ارتش با بیان اینکه صرفا بدنه ناوشکن آسیب جدی دیده است، خاطر نشان کرد: هیچ محدودیتی برای احیای مجدد ناوشکن دماوند وجود ندارد و به دلیل بومی بودن تمام بخش‌های آن با انتقال قطعات جدا شده به‌زودی عملیات احیاء ناوشکن دماوند و بازگشت آن به چرخه عملیات آغاز می‌شود.

ناوشکن دماوند احیاء منتقل عملیات احیای سانحه کارخانه شرایط نامساعد سخنگوی قسمت‌های جابجایی شناور فرآیند باقی‌مانده تقی‌خانی ندارد به‌طور کشتی‌سازی قطعات بلافاصله وضعیت انتقال دریای اساسی اولین طوفانی