برگزیده ها

مازندمجلس: پیش از به صدا درآمدن زنگ پایان نشست علنی امروز مجلس برخی نمایندگان طبق روال مرسوم به طرح تذکرات شفاهی خود پرداختند. دو نماینده به عملکرد هیأت رئیسه مجلس انتقاد داشتند و عضو کمسیون اصل نود نیز درباره همکاری‌نکردن سازمان هواپیمایی کشور با این کمیسیون گلایه کرد.

مازندمجلس: عباس گودرزی در جلسه علنی امروز در تذکری گفت: شأن مجلس این نیست که هیئت رئیسه هر طور بخواهد عمل کند. مجلس آیین‌نامه‌ای دارد که هیئت رئیسه برای اجرای آن قسم خورده است. در مجلس نماینده‌تر وجود ندارد باید حق اظهارنظر آزادانه داده شود. خلاف این رویه وهن مجلس است. نباید هر کسی که داد بزند و لابی بیشتری داشته باشد، تریبونش برای بیان صحبت‌ها روشن شود. امیدوارم این رویه اصلاح شود.
به گزارش نامه نیوز محمدقسیم عثمانی نماینده بوکان نیز در تذکر دیگری گفت: براساس ماده ۱۸ آیین نامه، هیئت رئیسه برای رعایت بی‌طرفی و اجرای آیین‌نامه قسم خورده است.در زمان تصویب برنامه ششم، کمیسیون تلفیق مصوبه ای داشت تا همه ایثارگران و جانبازان بتوانند از سهمیه کنکور استفاده کنند. در آن زمان آقای قاضی زاده در سفر کربلا بودند و فرد دیگری این مصوبه را به شکل دیگری و برخلاف مصوبه تلفیق قرائت کرد. این باعث شد که حق همه فرزندان ایثارگر زیر ۲۵ درصد ضایع شد.
وی افزود: از طرف دیگر ما یکشنبه گذشته طرحی را در این‌باره به مجلس ارائه کردیم که یک فوریت آن تصویب شد اما هنوز به کمیسیون مربوطه ارجاع نشده است. چه دست‌هایی پشت پرده وجود دارد که مانع از استفاده همه جانبازان و ایثارگران از این سهمیه کنکور می شود. اگر قرار است چند نفر در هیئت رئیسه تصمیم گیری کنند پس ما برویم. در غیر این صورت باید توجهات لازم صورت گیرد.
علی مطهری رئیس جلسه در پاسخ به این تذکر گفت: در جریان این موضوع هستم پیگیری کردم و اداره قوانین نیز پیگیر است ولی به هر حال اصلاح لازم انجام نشد. باید منتظر طرح موردنظر باشیم تا نظر مجلس مشخص شود.
مخالفت کمیسیون اصل۹۰ با انتقال جعبه سیاه به فرانسه
در تذکر دیگری بهرام پارسایی اظهار کرد: کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان کمیسیون نظارتی مجلس مکاتباتی با وزارت راه و سازمان هواپیمایی کشوری داشته که نماینده و کارشناس کمیسیون بر همه مراحل پرونده سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج نظارت داشته باشند اما چرا سازمان هواپیمایی با ما همکاری نمی‌کند و نگرانی‌اش چیست که نمی‌خواهد ما بر این مساله نظارت داشته باشیم؟
وی با تاکید بر اینکه «جعبه سیاه در داخل کشور قابل رمزگشایی است» گفت: ما مخالف انتقال جعبه سیاه هستیم و اگر به هر دلیلی امکان رمزگشایی جعبه سیاه در داخل کشور وجود ندارد، فایل اجرایی آن را به شرکت ATRبفرستند. ما ۱۸ فروند هواپیمای ATR خریداری کردیم که هنوز آن‌را به ما تحویل ندادند. چه ضمانتی است که جعبه سیاه به درستی رمزگشایی شود؟
این عضو هیات رییسه کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه «ایران هفت برابر استانداردها سوانح هوایی دارد» گفت: چرا نباید امکانات رمزگشایی جعبه سیاه در داخل کشور فراهم باشد. ما خواستار بازگرداندن جعبه سیاه به داخل کشور هستیم تا جعبه سیاه با نظارت کارشناسان شرکت ATR و همچنین کمیسیون اصل ۹۰ رمزگشایی شود.
علی مطهری نایب رییس مجلس در پاسخ به این تذکر، گفت: باید ببینیم قوانین بین‌المللی در این باره چه می‌گویند. اینکه شما گفتید کمیسیون اصل ۹۰ باید در مراحل مختلف حضور داشته باشد درخواستی است که شما دارید اما اینکه آیا آنها این اختیار را دارند که این موضوع را بپذیرند یا نه، قابل بحث است. ما باید ببینیم قوانین ایکائو (سازمان هوانوردی بین‌المللی) در این زمینه چیست. مطهری در پایان ابراز امیدواری کرد که مسئولان مربوط به این تذکر ترتیب اثر بدهند.
فریادهای خواهر یک نماینده اصولگرا 
جلسه امروز مجلس با دقایقی تاخیر به‌دلیل به حدنصاب نرسیدن آغاز شد. در ادامه جلسه نیز تعداد اندک نمایندگان حاضر در صحن در دقایقی منجر به ایجاد وقفه در جلسه علنی شد.
علی مطهری که برای ساعاتی ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت، در مقاطعی از نمایندگان خواست که صحن را ترک نکنند. با این حال، خروج برخی نمایندگان از صحن علنی منجر به از حدنصاب افتادن جلسه علنی شد و در نتیجه دستورکار مجلس تغییر کرد و اسامی ناطقان میان‌دستور قرائت شد. در ادامه نیز تعدادی از نمایندگان در صحن علنی مجلس نطق کردند.
اما این پایان حواشی امروز صحن نبود و اتفاقاً نطق میان‌دستور یکی از نمایندگان منجر به بروز مشکلاتی در صحن علنی و به‌خصوص در جایگاه مهمانان ویژه پارلمان شد.
هاجر چنارانی نماینده اصولگرای نیشابور از جمله ناطقان میان‌دستور امروز بود، هنگامی که او مشغول ایراد نطق خود بود، یکی از همراهان این نماینده که در ادامه مشخص شد، خواهر او بوده، با فریاد در جایگاه میهمانان ویژه نسبت به کم شدن صدای میکروفن در این جایگاه انتقاد کرد. اتفاقی که با واکنش مسئولان حفاظت مجلس نیز روبرو شد و آن‌ها سعی کردند این فرد معترض را آرام کنند اما در این کار ناکام ماندند.
در نهایت پس از آن‌که چنارانی خود نیز در جایگاه میهمنان حاضر شد و با خواهرش صحبت کرد، انتقادش را به هیات رییسه انتقال داد و علی مطهری که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، در توضیحاتی گفت: خانم چنارانی گفتند که صدای میکروفن در جایگاه مهمانان هنگام نطق ایشان کم شده است که از مسئولان می‌خواهم موضوع را رسیدگی کنند.
نکته جالب توجه این بود که وقتی مطهری این توضیحات را ارائه کرد، خواهر نماینده نیشابور بار دیگر عصبانی شد و با فریادهای مکرر از جایگاه مهمانان، رییس جلسه را خطاب قرار داد و نسبت به مشکل پیش آمده انتقاد کرد.
امتیاز مجلس به نمایندگانی که سوال کمتری می‎کنند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس برای نمایندگانی که تعداد کمتری از سوالاتشان در دستور رسیدگی صحن علنی قرار گرفته است، امتیاز قائل شدند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با الحاق یک تبصره به جزء ۵ ماده ۲۰۹ آیین‌نامه داخلی مجلس مصوب کردند: جهت رعایت حق نمایندگان برای ایفای وظایف نظارتی، هیئت رئیسه موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا سوالات نمایندگانی که در مجلس طرح نشده یا تعداد کمتری از سوالات آنان در دستور قرار گرفته است، با اولویت بررسی و در دستور کار قرار دهد.از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه ۱۴۴ رای موافق، ۲۴ رای مخالف و ۴ رای ممتنع به مصوبه فوق داده شد.
استقبال یک نماینده مجلس از ایجاد جایگاه برای خبرنگاران زن در ورزشگاه آزادی
سیده فاطمه ذوالقدر با اشاره به ایجاد جایگاه مخصوص برای خبرنگاران زن در ورزشگاه آزادی، گفت: باید این اتفاق و تصمیم را به فال نیک گرفت تا به تدریج شاهد حضور زنان بیشتری در ورزشگاه آزادی بوده و در نهایت این حق مسلم، آزادانه به آن‌ها تعلق بگیرد و رفع ممنوعیت کامل حاصل شود.
نماینده مردم تهران، معتقد است فرهنگ حضور زنان در ورزشگاه و دیدن مسابقات ورزشی در کنار مردان و به صورت خانوادگی در کشوری همچون ایران با پیشینه قوی فرهنگی امکان‌پذیر است و تنها باید شرایط آن را مهیا کرد. ایجاد زیرساخت‌ها، فرهنگ سازی، آموزش و شروع این حضور با بازی‌های ملی و مسابقاتی همچون بسکتبال و والیبال در سالن ها می‌تواند در رفع مشکلات پیش‌روی این مهم بسیار تاثیرگذار باشد.
ذوالقدر خاطرنشان کرد: مردان ایرانی با وجود آنکه برخی از رفتارهای آن‌ها در ورزشگاه‌ها پسندیده نیست اما بسیار باغیرت بوده و احترام حضور بانوان و خانواده‌ها را در ورزشگاه ها نگاه خواهند داشت. بارها دیده شده مردان درگیری‌ها و نزاع‌های خیابانی خود را به دلیل حضور خانواده‌هایشان رها کرده اند، در واقع این رفتار نشان از فرهنگ احترام به زنان در جامعه است.
نماینده جایگاه کمیسیون نمایندگان زن ورزشگاه امروز ایجاد رئیسه مطهری رمزگشایی دیگری اینکه مصوبه خواهر میان‌دستور نظارت نمایندگانی امتیاز کمتری آن‌ها مهمانان چنارانی انتقال قوانین موضوع زنان مسئولان اصلاح ادامه فرهنگ مردان آزادی تعداد فریادهای دستور خبرنگاران آیین‌نامه دقایقی حدنصاب ناطقان ریاست نهایت سوالات گرفته ذوالقدر همچون بسیار داخلی اسلامی انتقاد میکروفن احترام رسیدگی شورای نیشابور کشوری تصویب رعایت تلفیق ایثارگران سهمیه جانبازان بیشتری نباید حواشی استقبال اجرای خورده آزادانه ندارد کنکور استفاده مخالف تهران هستیم رییسه بین‌المللی ببینیم هواپیمای مراحل ارائه قرائت کردیم تصمیم هواپیمایی نظارتی پایان