علت اعتراض و نگرانی الویری و دیگران آن است که با تاخیر در تصمیم گیری، این پرونده وارد فاز بحرانی تر شده و نهایتا ممکن است عضو تعلیق شده شورای شهر یزد را از حضور در این شورا محروم کند.
ماجرا چه بود؟
همه چیز از شکایت یک رقیب شروع شد. سپنتا نیکنام که قبلا هم سابقه عضویت در شورای شهر را داشت، بر اساس ابلاغیه ای که آیت الله جنتی در فروردین سال قبل صادر کرده و در آن آمده بود «با عنایت به اطلاعات واصله از برخی مناطق کشور که اکثریت مردم آنها مسلمان و پیرو مذهب رسمی کشور هستند و افراد غیرمسلمان در این مناطق خود را داوطلب عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا کرده اند و با توجه به این که تصمیمات شوراها درخصوص مسلمین بدون لزوم رسیدگی آن در شورای نگهبان لازم الاتباع خواهد بود، تبصره یک ماده ۲۶ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵نسبت به چنین مناطقی با نص فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی علیه الرحمه مغایر است و لذا خلاف موازین شرع شناخته شد» کاندید شد. اتفاقا رای بالایی نیز آورد و در شهریور ماه به شورای شهر یزد راه یافت. شکایت باقری یک از رقبای انتخاباتی او اما کار را به تقسیر دوباره شورای نگهبان و ممانعت از ادامه فعالیت او رساند.
جلسات مختلف و حتی طرح این موضوع در جلسه سران قوا هم موثر نیفتاد. نتیجه این شد که در آذر ماه گذشته طرح دو فوریتی اصلاح قانون تشکیلات شورای شهر در انتخاب شهرداران، با امضای ۲۰۰نماینده راهی صحن علنی و تصویب شد تا امکان انتخاب نمایندگان اقلیت در شوراها فراهم شود. اگر چه این موضوع در دوره چهارم شورای شهر هم وجود داشت و سپنتا نیکنام، عضو شورای شهر یزد بود شورای نگهبان طرح را نپذیرفت و رد کرد. مجلسی ها نیز از خواسته خود کوتاه نیامدند؛ بنابراین ماجرا هم مثل پرونده نیکنام به مجمع تشخیص مصلحت نظام کشیده شد. سکوت مجمع تشخیص مصلحت اما تا کنون یعنی تا پایان فرصت قانونی ادامه داشته است.
منبع : نامه نیوز
برچسب ها : #شورای #نیکنام #سپنتا #تشخیص #مصلحت #پرونده #قانونی #تکلیف #پایان #فروردین #اسلامی #تصمیم #زرتشتی #شورای نگهبان #نگهبان #قانون #شوراها #ادامه #موضوع #عضویت #تعیین #شکایت #نمایندگان #استان #مناطق #شوراهای #شهرداران #تشکیلات #الویری #اعتراض #تعلیق #تبصره #نتیجه #شاهرودی #اعضای #جلسات #فعالیت #ماجرا
نظر شما در مورد : فرجام یک پرونده عجیب و غریب ؛ سپنتا در بایکوت/ پایان فرصت قانونی برای تعیین تکلیف عضو زرتشتی شورای شهر یزد/ آیا پشت پرده برای حذف سپنتا نیکنام تصمیم گرفته اند؟/ فردا فرصت حضور سپنتا به پایان می رسد