اختصاصی مازندمجلس: پایگاه خبری مازندمجلس پس از انتخاب استاندار جدید مازندران به سراغ فعالان سیاسی استان رفته و نظر آن ها را در این باره جویا شده، در این مجال، گفت و گو با حبیب رستمی فعال سیاسی مازندران و دبیر کمیسیون زیربنایی و محیط زیست اتحاد کشور را با هم می خوانیم:
انتخاب آقای حسین زادگان را به عنوان استاندار جدید مازندران چگونه ارزیابی می کنید و با توجه به شناختی که از وی دارید پیش بینی تان از میزان موفقیت وی در این سمت چیست؟
انتخاب آقای حسینزادگان را در دولتی که نامش تدبیر و امید است و در این شرایط مازندران، بهترین اتفاق بود. با توجه به قانون منع بکارگیری بازنشستگان و نیروهای موجود برای گزینه استانداری مازندران، بهترین گزینه آقای مجید حسینزادگان بود و به وی تبریک می گویم.
از میزان موفقیت وی هیچ پیشبینی ندارم چون میزان موفقیت استاندار شخصی نیست. بلکه تیم و گروهی است که ایشان انتخاب میکند. باید دید وی در انتخاب معاون سیاسی امنیتیاش، معاون عمرانیاش، معاون اقتصادیاش و تیم حلقهی اولی که انتخاب میکند چه جهتگیری خواهد داشت و منافع مازندران در چه حالتی دیده میشود. امیدوارم وی از تجربهی استاندارهای قبل از خود استفاده کند. ویژگی بزرگ آقای حسینزادگان این است که استان خود را میشناسد. مازندران را به عنوان یک منطقه واحد از غرب تا شرق میشناسد. مهمتر اینکه در لایه های مختلف وزارت کشور از پایینترین لایه تا بالاترین لایه مدیریتی بوده و همهی سختیها و مشکلات و به خصوص چالشها و فرصتهای استان مازندران را میشناسد. اینکه پس از حواشی سال گذشته برای انتخاب استاندار، این اتفاقات دوباره رخ نداد این وحدت نشان از آیندهی روشن برای همکاری با آقای حسینزادگان میدهد.
نظرتان درباره تغییر مکرر مدیریت ارشد استان چیست؟
در ارتباط با تغییر مکرر مدیران استان، قطعا هدفمند نبوده است. دولت در مسائل بزرگتر هدفگذاری مشخصی ندارد چه رسد در مورد استان مازندران. حال این ارزشگذاری که آقای استاندار قبلی در جایگاهی که قرار گرفتند درست هست یا خیر یک مسئلهی دیگر است. ولی این بی هدفی و تغییر مکرر، خوشبختانه این بار به نفع استان مازندران بوده است.
به نظر شما مهمترین چالش های پیش روی توسعه مازندران چیست؟
به نظر من مهمترین چالشهای مازندان در شرایط فعلی اگر نامش را توسعه پایدار بگذاریم و این را به صورت بخشی و فرا بخشی نگاه کنیم، مسئلهی محیط زیست است. مسائل مهمی چون جنگلها، شیرآبهها، زباله ها و راههای مازندران است که تا به امروز به صورت جدی به آن ها پرداخته نشده است. در کشور، مازندران منطقه ای توریستی دیده میشود و محل عبور تعداد زیادی از مسافران میباشد و سه شاهراه اصلی کندوان، هراز و فیروزکوه را دارد و درکنار جادهی ساحلی مسئلهی راهها و ایمنیاش باید به شکل جدی دیده شود. محیط زیست به این دلیل که مسئلهی آب و فاضلاب استان مسئلهی جدی است. مسئلهی شیرآبه و زباله مسئلهای جدی است و مسائل اجتماعی یعنی آسیبهای اجتماعی که باید کارشناسان این حوزه بیشتر نظر دهند. و مسائل مربوط به کشاورزی هم یکی از مهمترین چالشهای پیشروی استان از گذشته تا به امروز بوده است.
همینطور مسئلهی انتقال آب دریای خزر به سمنان که باید در این رابطه به شکل بسیار جدی در کنار مردم و کارشناسان بود. صرف اینکه قرار است یک آبی از خزر به زادگاه رئیسجمهور انتقال پیدا کند اصلا نباید در رابطه کوتاه آمد و باید به استاندار با ارائه نگاه کارشناسی، ارزیابی صحیح محیط زیستی و اجتماعی کمک کنیم تا بتواند قاطعانه در برابر این موضوع ایستادگی کند.
آقای حسین زادگان مهمترین عامل عقب ماندگی مازندران را واگرایی مسئولان و تعصبات قومی و بخشی عنوان کرد به نظر شما چقدر می تواند در تحقق این موضوع موفق عمل کند؟
واگرایی مسئولان مازندران به طور کلی چیز بدی نیست. میتوانند هم فکر یا هم عقیده نباشند اما اینکه در برابر منافع مازندران همگرا باشند خیلی مهم است. در ارتباط با استانهای دیگر نمونه هایش را می بینیم. استانهایی که مسئولینش در ارتباط با منافع استان همگرا هستند به نیکی نامشان باقی مانده است. مازندران، افراد مهمی در وزارتخانههای مختلف دارد. همگرایی این است که از تمام ظرفیتها به نفع استان استفاده کرد. اما اینکه در بعضی از مسائل سیاسی همفکر نباشیم چیزی کاملا طبیعی است و حق آقای استاندار است که از هم فکران و افرادی همسو که منافع استان و کشور را در یک جهت میبینند، استفاده کند و تیم خود را از این دست افراد بچیند.
سه شعار مهم آقای حسین زادگان (امید اجتماعی، تدبیر اقتصادی و اعتدال سیاسی) را آیا علاج مسائل و چالش های مازندران می دانید ؟ فکر می کیند ظرفیت ها و پتانسیل های تحقق آن در استان فراهم هست؟
ببینید چنین شعارهایی (امید اجتماعی و تدبیر اقتصادی و اعتدال سیاسی) خیلی کلی هستند. باید از این کلی گرایی و کلی گویی پرهیز کنیم و به صورت جزئی و مصداقی صحبت کنیم. امید اجتماعی همان ایجاد شادی، کمک کردن به ظرفیتها و توانمند سازی افراد و طرد نکردن آن ها است . تدبیر اقتصادی یعنی واقعیتهای اقتصادی مملکت و ضعفها و چالشها را ببینیم. مفهوم اعتدال سیاسی را من هیچگاه متوجه نشدم و فکر میکنم که فقط در زمان انتخابات کاربرد دارد. آقای حسینزادگان تعریف درستی از رفتار سیاسی و تشکیلاتی دارد و همهجناح ها وی را قبول دارند.
آیا احزاب استان برنامه ای برای تحقق این سه شعار مهم آقای استاندار دارند؟
هر حزبی می تواند از جانب خود صحبت کند ولی همگرایی احزاب به ویژه احزاب اصلاح طلب می تواند کمک رسان خوبی به تیم استانداری باشد. نیاز است احزاب برنامه مدون و کارشناسانه ارائه کنند بیشتر از سهم خواهی به دنبال شایسته سالاری باشند تا منافعش به استان برسد. بهتر است احزاب شاخص و با برنامه نه احزاب یک نفره ورود پیدا کنند. باید از شخصیت ها به سمت گروه ها و مجامع برویم و کارهای تیمی و تشکیلاتی کنیم و قطعا موفق تر خواهیم بود چون در این صورت هم برنامه وجود دارد هم پاسخگویی.
استاندار جدید مازندران برنامه ها و شعارهایی چون تشکیل سازمان عمران ساحل، کارگروه تحول اقتصادی و ... را که معمولا از زبان استانداران مختلف شنیده می شد مجددا مطرح کرد فکر می کنید چنین برنامه ها یا شعارهایی چقدر قابلیت اجرایی دارند؟ آیا تشکیل بنیاد توسعه مازندران به نحوی موازی کاری با سند توسعه مازندران نیست؟
تشکیل کارگروهها و سازمانها معمولا امری مرسوم است و چون در ابتدا از روی هیجانزدگی برنامه هایی اعلام می شود که در ادامه مشخص می شود که تحقق آنها ممکن نیست. مثلا می بینند که سازمان عمران ساحل به آن شکل وجود ندارد چرا که بودجهی سنگینی برای آزادسازی سواحل نیاز است. بیش از 70% ساحل در اختیار نهادهای دولتی و نیمه دولتی است که اصلا همکاری نمیکنند. تحول اقتصادی هم شدنی است منتها باید دید از چه کارشناسانی استفاده میشود. ما اگر در رابطه با یک یا دو قدم مساعد صحبت کنیم و به آن برسیم خیلی بهتر از آن است که که با نگاهی پوپولیستی به 50قدم آینده فکر کنیم و صحبت کنیم و به آن نرسیم.
یکی از شعارهای آقای حسین زادگان تحقق 30 درصدی استفاده از ظرفیت بانوان بوده چقدر وی را در تحقق این مهم موفق می دانید؟
استفادهی 30 درصدی از ظرفیت بانوان خیلی خوب است. منتها من همیشه به این مورد نقد داشتم. شاید در جاهایی باید از 50 درصد توان مدیریتی خانمها استفاده کرد. اگر قرار است مجبور باشیم از ظرفیت 30درصدی خانم ها در جای نادرست ولو اینکه قوی نباشند یا برنامه ای نداشته باشند، استفاده کنیم، اصلا الزامی به انجام آن نیست. ما باید در شرایط موجود برای آینده نیروسازی کنیم.
از دیگر برنامه های آقای حسین زادگان بکارگیری نخبگان استان است پیش بینی تان از امکان تحقق آن چیست؟
مازندران استانی نخبه پرور است. نیروهای خوش فکر ، تیزهوش و با برنامه در سطح کشور و استان دارد که اگر در جایگاه واقعی و تخصصی خود قرار بگیرند و دیده شوند قطعا موجب توسعه استان خواهند شد. البته باید تعریف درست از نخبه ارائه شود نه اینکه همچنان بر اساس مشخصات ظاهری دیده شوند. اگر نخبه بر اساس تعریف واقعی و جهانی خود دیده شود قطعا شاهد اتفاقات نیکی خواهیم بود. پیشنهادم این است که عجالتا نخبه ها را ناامید نکنند. مطمئنم آقای حسین زادگان اگر تیم موفقی روی کار آورد، در این امر موفق خواهد بود. تیمی که مازندران را دوست داشته باشد و به محیط زیست، توسعه پایدار، اقتصاد و.... مازندران عشق بورزد و برای بهبود اوضاع دغدغه داشته باشد. مازندران را یکپارچه از رامسر تا گلوگاه ببیند و منافع مازندران را در سخت ترین شرایط بر منافع شخصی و گروهی خود ترجیح دهند.
سخن پایانی
انتخاب تیم با برنامه و با هویت مشخص اصلاح طلبی از سوی اقای حسین زادگان ضروری است. استاندار قرار نیست به تنهایی ناجی مازندران باشد بلکه با انتخاب همکاران و مدیران همفکو و همسو برای تسریع در روند توسعه استان تلاش کند.
گفت و گو: مجید ساجدی فر
برچسب ها : #استاندار تیمی بابرنامه #همسو و با هویت مشخص اصلاح طلبی برگزیند #حبیب رستمی فعال سیاسی مازندران و دبیر کمیسیون زیربنایی و محیط زیست اتحاد کشور #حبیب رستمی #رستمی دبیر کمیسیون زیربنایی و محیط زیست اتحاد کشور #استاندار جدید مازندران #مجید حسین زادگان
نظر شما در مورد : استاندار تیمی بابرنامه، همسو و با هویت مشخص اصلاح طلبی برگزیند