برگزیده ها
گردشگری دریایی در مازندران معنا ندارد

مازندمجلس: سید ابراهیم موسوی اظهار کرد: خلاء گردشگری دریایی در منطقه شمال کشور و خصوصا مازندران احساس می شود.

مازندمجلس: مازندران با دارا بودن دریای خزر می تواند به عنوان یکی از مهم ترین قطب های گردشگری دریایی در کشور مطرح شود و از این طریق سالانه سود سرشاری به اقتصاد این استان تزریق گردد اما متاسفانه این صنعت در حد چند جت اسکی،قایق و پدالو در این استان به کار خود ادامه می دهد و فرصت استفاده از بزرگترین دریاچه جهان برای جذب گردشگر سوخت می شود.

سید ابراهیم موسوی در گفت وگو با ایسنا مازندران، با اشاره به نقش مهم گردشگری دریایی در توسعه هر منطقه اظهار کرد: خلاء گردشگری دریایی در منطقه شمال کشور و خصوصا مازندران احساس می شود.

وی افزود:متاسفانه گردشگری دریایی در این منطقه تنها محدود به استفاده از یک سری امکانات از جمله جت اسکی، قایق، پدالو و یک آلاچیق کنار ساحل شده است در حالیکه در کشورهای پیشرفته در حوزه گردشگری دریایی به واقع از دریا استفاده می شود.

مدرس صنعت هتلداری و گردشگری با اشاره به اینکه در استان مازندران حتی یک کشتی گردشگری دریایی وجود ندارد، تصریح کرد:استانداران زیادی در مازندران بودند که دغدغه این بخش را داشتند اما بنا به دلایلی نتوانستند کاری انجام دهند.

موسوی با بیان اینکه مدیران کل حوزه گردشگری نیز تلاش زیادی کردند تا در این بخش کاری انجام دهند اما نتوانستند عنوان کرد: سرمایه گذارانی هم هستند که می توانند در این حوزه کاری انجام دهند اما آنقدر موانع بر سرراه سرمایه گذار قرار می دهند که فرصتی برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری دریایی پیدا نمی کنند و این امر به دلیل حساسیت بر دریا و آب است.

وی با اشاره به اینکه این استان ظرفیت زیادی در حوزه گردشگری دریایی دارد، گفت: قرار است کشتی گردشگری دریایی در بندر نوشهر راه اندازی شود،این کشتی دارای چندین اتاق و دو سالن با ظرفیت 400 نفر بوده که می تواند به عنوان یک تور تفریحی دریایی از آن استفاده شود و در زمان غیر پیک مسافر نیز در حوزه کشورهای دریای خزر به عنوان مسافربری فعالیت داشته باشد.

مدرس حوزه گردشگری با بیان اینکه گردشگری دریایی نقش زیادی در جذب گردشگر داخلی و خارجی دارد، افزود:در صورتی این طرح اجرایی شود دیگر نیازی نیست بسیاری از گردشگران از شهرهای اطراف خصوصا تهران متحمل هزینه زیاد شوند که به کیش بروند تا از گردشگری دریایی استفاده کنند زیرا می توانند با صرف وقت کم و هزینه کمتر مسیر شمال کشور را با خودروی شخصی طی کنند و در زمان کوتاهی هم بازگردند.

موسوی تصریح کرد:هرچند به دلیل شفاف نبودن دریای خزر از بخش غواصی در دریا نمی توان استفاده کرد اما از بخش های دیگر آن به نحو شایسته ای می توان بهره برد.

استاد صنعت هتلداری با تاکید بر اینکه نگاه ما به صنعت گردشگری باید درست و اصولی باشد،یادآور شد: گردشگری و هتلداری تنها صنعتی است که بیشترین ارزآوری به همراه فرصت های شغلی بسیار به همراه دارد.

وی با بیان اینکه این صنعت کمترین اثرات سوء زیست محیطی را به همراه دارد، یادآور شد: گردشگری تنها صنعتی است که احتکار ندارد.

موسوی با بیان اینکه کشور ترکیه با وجود اینکه تحت فشارهای اقتصادی قرار گرفت اما صنعت گردشگری این کشور راحفظ کرد، یادآور شد: اما در کشور ما به گردشگری داخلی هم توجه نمی شود.

استاد حوزه گردشگری کمبود آموزش را در بخش هتلداری یکی از چالش های عمده در حوزه گردشگری در کشور دانست و گفت: عدم همسویی مسئولان ادارات یکی از عوامل دست و پاگیر بر سرراه سرمایه گذاران است.

موسوی تاکید کرد: مسئولان باید همسو با سرمایه گذار باشند و اگر نگاه مسئولان مثبت اندیش باشند در صنعت گردشگری حتما موفقیت کسب می شود.

گردشگری مازندران محیط زیست دریای خزر