برگزیده ها
تشکیل پارلمان اصلاحات در سال ۹۸/ تجربه مجلس دهم برای ما مثبت نبود

مازندمجلس: حکیمی پور گفت: پارلمان اصلاحات برای انتخابات سال آینده مجلس تشکیل خواهد شد.

مازندمجلس: در خصوص احتمال ائتلاف مجدد اصلاح‌طلبان با احزابی همچون اعتدال و توسعه و اصولگرایان به اصطلاح معتدل در انتخابات آتی، گفت: در خصوص بحث ائتلاف هیچ‌گونه صحبت جدی بین اصلاح‌طلبان انجام نشده است و این مسائل تنها در حدی است که برخی اظهارنظر می‌کنند.

وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند حضور یا عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات چه اثری می‌تواند بر مشارکت مردم بگذارد. اینکه جبهه اصلاحات چگونه می‌خواهد در انتخابات ورود کند، هنوز به طور رسمی بین احزاب و نهادهای اصلاح‌طلب بحث نشده است.

بسیاری از اصلاح‌طلبان معتقدند ائتلاف زمان مجلس دهم صحیح نبوده است

دبیرکل حزب اراده ملت همچنین افزود: اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده بخواهند به صورت مستقل ورود کنند هم نظر مهمی است. باید به خروجی ائتلاف اصلاح‌طلبان و دیگر افراد در انتخابات مجلس دهم و عملکردی که تاکنون شاهد آن بودیم، توجه داشته باشیم.

حکیمی‌پور با بیان اینکه امروز بسیاری از اصلاح‌طلبان به این موضوع رسیده‌اند که ائتلاف صحیح نبوده است، اظهار کرد: برخی با لیست اصلاح‌طلبان وارد مجلس شدند ولی کار خود را به پیش می‌برند. برخی در مجلس آن انسجام اصلاح‌طلبانه‌ای را که باید در فراکسیون امید داشته باشند، ندارند.

تجربه مجلس دهم برای اصلاح‌طلبان مثبت نبود

وی افزود: امروز نگاه اصلاح‌طلبی در مجلس خدشه‌دار شده است و کار به جایی رسیده که فراکسیون امید به جای فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس دهم تشکیل شد، در حالی که اصلاح طلبان در گذشته فراکسیونی مستقل برای خود داشتند و در عین حال پاسخگوی عملکرد خود نیز بودند. در کل تجربه مجلس دهم برای اصلاح‌طلبان مثبت نبود و امروز به این موضوع رسیده‌ایم که اصلاح‌طلبان باید با پرچم خود و ذیل شعار، برنامه و نیروهای خود به انتخابات ورود کنند. البته فعلاً این موضوع نهایی نشده است و باید بر اساس شرایط زمانی در آینده تصمیم‌گیری کرد.

دبیرکل حزب اراده ملت همچنین با اشاره به احتمال بر ائتلاف مجدد با حزب اعتدال و توسعه گفت: باید در آینده ببینیم چه پیش می‌آید. امروز در مجلس خط و خطوط به هم ریخته است و باعث شده که موضوع پاسخگویی و کارآمدی مجلس خدشه دار شود. در مجلس معلوم نیست چه اشخاصی هستند و در کدام طیف سیاسی فعالیت می‌کنند تا حزب متبوع آنها پاسخگوی عملکردشان باشد. این موضوع خود باعث کاهش کارآمدی مجلس می‌شود.

حکیمی‌پور ادامه داد: اگر قانون انتخابات اصلاح شود و به صورت شفاف و حزبی انجام گیرد و جریانات پررنگ‌تر در انتخابات حضور یابند، آنهایی هم که به مجلس ورود می‌کنند می‌دانند که باید بر اساس خط مشی که حزبشان تعیین کرده در برابر مردم پاسخگو باشند.

برخی نمایندگان در مجلس مشی کاسب‌کارانه پیش گرفته‌اند

وی افزود: همین موضوع باعث اعلام نظر شفاف نمایندگان در مجلس خواهد شد. برخی نمایندگان مشی کاسب‌کارانه را پیش گرفته‌اند، به همین دلیل شاهد پس گرفتن امضاها برای استیضاح هستیم که این در شأن پارلمان نیست.

دبیرکل حزب اراده ملت تصریح کرد: امیدواریم اصلاح قانون انتخابات به گونه‌ای باشد که نقش احزاب در انتخابات پررنگ‌تر شود که در آن صورت دیگر ائتلاف‌های کنونی معنی نخواهد داشت و تمام ائتلاف‌ها بعد از انتخابات شکل خواهد گرفت. در تمام پارلمان‌های دنیا اینگونه است که احزاب به صورت جداگانه در انتخابات شرکت می‌کنند تا میل مردم به هر کدام از کاندیداها معلوم شود و پس از انتخابات با نزدیک‌ترین جریان به خود ائتلاف می‌کنند. امروز این موضوع به صلاح کشور است.

حکیمی‌پور درباره موضوع پارلمان اصلاحات و برخی ایراداتی که اصلاح طلبان به آن وارد می‌دانند و سخنان اعضای حزب کارگزاران مبنی بر عدم موافقت آنها با پارلمان اصلاحات اظهار داشت: یکی از بزرگترین پیشنهاد دهندگان موضوع پارلمان اصلاحات، حزب کارگزاران بود البته اسم این ساز و کار زیاد اهمیتی ندارد چون برخی حتی امروز می‌گویند که پارلمان بار حقوقی دارد و برای این ساز و کار اسمی مانند مجمع عالی اصلاح طلبان را مطرح می‌کنند. در اصل کارکرد این طرح برای ما مهم است. همه اصلاح‌طلبان امروز به این موضوع واقفند که یک نهاد بالادستی اصلاح‌طلبی باید وجود داشته باشد که بتواند راهبردهای کلان را تعریف کند و تصمیمات اساسی را بگیرد.

پارلمان اصلاحات برای انتخابات سال آینده وارد عمل خواهد شد

وی افزود: منتهی تصمیم‌سازان هم به لحاظ تعداد و هم شمولیت درون جریانی، کشوری و جغرافیایی باید وسیع‌تر باشند زیرا مجموعه‌های اصلاح‌طلبی چه از لحاظ تعداد و چه از لحاظ گستردگی جغرافیایی وسیع هستند و باید این مجموعه، همه آنها را ذیل خود قرار دهد.

حکیمی‌پور همچنین ضمن اشاره به طولانی شدن تصویب نهایی موضوع پارلمان اصلاحات در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، گفت: کلیات این طرح تصویب شده است ولی یکی از موضوعات کلیدی که در موضوع پارلمان در شورای عالی وجود دارد ترکیب اعضا است، به این معنی که ترکیب به چه نسبت باشد و احزاب در این موضوع چگونه ورود کنند. در این زمینه ابهاماتی وجود دارد و پیشنهادات بسیاری داده شده است. به همین دلیل مقداری طول کشید تا در این بخش به توافق برسیم و برای باقی موارد یکی یا نهایتاً دو جلسه نیاز است که آنها نیز در شورای هماهنگی مورد بررسی قرار گیرند تا پارلمان اصلاحات به تصویب نهایی برسد. انشاالله پارلمان اصلاحات برای انتخابات سال آینده مجلس تشکیل و وارد عمل خواهد شد.

شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان دیگر حرفی برای گفتن ندارد

وی همچنین گفت: شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان دیگر حرف جدیدی برای گفتن ندارد و فعلاً کار خود را پیش می‌برد ولی آن چیزی که وجود دارد این است که در کل شورای عالی سیاستگذاری یک سازوکار موقت بوده و دائم نیست. امروز اصلاح طلبان به دنبال سازوکاری جامع هستند.

حکیمی پور در خصوص تمایل حزب اعتدال و توسعه برای شرکت در جلسات شورای عالی اصلاح طلبان و عدم تمایل برخی گروه‌های اصلاح طلبی برای این موضوع گفت: شورای عالی را احزاب اصلاح طلب تشکیل داده‌اند و حزب اعتدال و توسعه در سازوکار اصلاح طلبان تعریف نمی‌شود. ما صرفاً در انتخابات گذشته ائتلافی با اینها داشته‌ایم و از آنجایی که رئیس جمهور کاندیدای هر دو جریان اعتدال و اصلاحات بود اینها در جلسات شرکت می‌کردند.

دبیرکل حزب اراده ملت در پایان ضمن اشاره به برخی اظهارنظرهای اصلاح‌طلبان مبنی بر انتقاد بر عملکرد دولت، گفت: برداشت من از صحبت‌های برخی بزرگان اصلاح طلب این است که آنها نگرانی جریانی ندارند و نگرانی آنها از کاهش سبد رأی نظام است. برخی امروز احساس می‌کنند که با این شرایطی که پیش آمده مردم دیگر اقبالی به صندوق‌ها نداشته باشند و دیگر آن شوری که نیاز انتخابات است ایجاد نشود زیرا مردم اگر از آرای قبلی مأیوس شوند صرفاً به سمت سبد رأی اصولگرایان نخواهند رفت و ریزش آنها به سمت جایی دیگر خواهد بود که برخلاف تمایل نظام و کشور است.

انتخابات مجلس پارلمان اصلاحات اصلاح طلبان حزب اراده ملت